Ugrás a tartalomhoz

Maskarások, szambatáncosok a Szentendrei Karneválon

Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatta a telet március első hétvégéjén. Mozgalmas, látványos farsangi kavalkáddal, koncertekkel, kreatív és gasztronómiai programokkal várta a város az érdeklődőket. A velencei karnevált idéző fesztivál sok ezer látogatót csalogatott a történelmi belváros utcáira, ahol álarcosok, maskarások, szambatáncosok bukkantak fel, a Fő téren felállított nagyszínpadon két napon át egymást követték a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók farsangi fényfestéssel egybekötve. 

Maskarások, farsangi fánk variációk, fánksütő workshopok, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, tűzzsonglőrök, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár – a Szentendrei Karneválon volt  minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz! A Fő téri nagyszínpadon első este a Barrio Latino lépett fel, vasárnap a Vegas Showband koncertje zárta a karnevált, csodás fényfestés kíséretében.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programelemei a szombat esti fáklyás-álarcos felvonulás és a vasárnapi, vérpezsdítő szambatáncos produkció voltak.

A gyerekeket is sokféle program várta: álarckészítés, kézműves foglalkozások a Barlangban és a Parti Medvében, gyerekkoncertek a Fő téren, táncház a Pótkulcsban, a sétálóutcán pedig a Bimbó utcai óvodások farsangoló felvonulása űzte a telet.

A Dumtsa utca karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá alakult, ahol a fesztiválozók a farsang ’best of’  ízeit kóstolhatták meg: ropogós sülteket, kürtőskalácsot, dalmát, amerikai és magyar farsangi fánkot. Az Édeni Édességek csokiboltban bolondos csíkos-csokik, csíkos kávék, forró csokoládé volt a sláger. A Szentendre Barátai Egyesület idén is jótékonysági malacsütéssel lepte meg a farsangolókat. Ebben az évben az adományokat játszótér-fejlesztésre fordítják.

További cikkeink a témában