Ugrás a tartalomhoz

Május 19. – Szentendre napja a Lupa Beachen

Három éve nyílt meg a Lupa-tó, különleges karibi strandélménnyel ajándékozva meg a fővárosiakat és a Dunakanyarban élőket. A fehér homokos, pálmákkal övezett, kristálytiszta vízű tó partján baldachinos ágyak és napernyők nyújtanak árnyat. A homokos part különböző strand-sportok, a tó változatos vízi aktivitások lehetőségét nyújtja, nem beszélve a változatos gasztro-kínálatról. Május 19-én a szentendreieké a beach, ez a nap csak rólunk szól, hiszen a nyílt napon a strandélmény mellett különleges zenei-, sport- és családi programok várnak. A vízistégen táncprodukciók, az akusztik színpadon fiatal tehetségek mutatkoznak be. Egészségprogramok, gyerekprogramok, röplabda- és jógabemutató, múzeumpedagógiai foglalkozások, csocsó és chillzone fokozza majd a jó hangulatot. A népszerű Lupa Beach idén májusban nagyvonalú gesztussal indítja a szezont. A környék településein élőket egy-egy napra vendégül látja „Budapest tengerpartja”. Szentendre napján a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek a belépés ingyenes.

A Budapest és Szentendre között, a 11-es főút Duna felőli oldalán található, méreteiben is egyedülálló Lupa-tavat korábban is a kristálytiszta, türkizkék vize miatt kedvelték, akik a tiltás ellenére lejártak a „Lupára”, vállalva a nomád körülményeket és a veszélyeket. Azóta viszont – a vízminőség kivételével – szinte minden megváltozott. A befektetők több mint 3 milliárdos beruházással tették a fürödni és sportolni vágyóknak komfortossá és biztonságossá a területet. Megsokszorozták a strandolásra alkalmas partszakaszokat, valamint az egész területet világító fehér homokkal töltötték fel. Így egy hazánkban egyedülálló, 2,5 km-es, a pálmafás tengerpartok hangulatát idevarázsoló luxus strand, és a hozzá kapcsolódó változatos szolgáltatások nyújtanak kikapcsolódást minden látogatónak a nyári napokban. A fejlesztések még korántsem értek véget, ezért az idei év is sok újdonságot tartogat majd a Lupa látogatóinak.
A Lupa-tavat többféle célcsoport igényeit kiszolgálandó, két részre, a LUPA Beach-re és az Öböl Strandra osztották, különböző jegyárakkal és az árakhoz illeszkedő szolgáltatásokkal biztosítva a vendégek tökéletes kikapcsolódását.
A karibi szigetvilág hangulatát varázsolja Szentendre határába a LUPA Beach, ahol a felhőtlen strandolásnak a pálmafákkal beültetett vízpart és a kristálytiszta vizű tó csak a keretét adja, hiszen ezen a részen a prémium szolgáltatások teljes tárháza megtalálható, a bérelhető privát partszakaszoktól, a baldachinos ágyakon át, a part menti koktélbárokig. A homokos part profi sportpályái különböző strand-sportok, a tó pedig változatos vízi aktivitások lehetőségét kínálja. A Lupa Beach-en belül játszótér, vízi kalandpark, valamint mellettük egy elkerített, sekélyvízű strand, a „Gyerek Beach” várja a kisebb gyerekkel érkező családokat.
A tó déli csücskében pedig a hangulatos Öböl Strand hívja az igazán környezettudatos látogatóit, ahol nemcsak a pázsit zöld, hanem a szemlélet is, hiszen igyekeznek a lehető legkevesebb környezetterheléssel biztosítani, hogy az itt strandolók ne csak a napsütést és a fantasztikusan tiszta vizet élvezhessék, hanem a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást kapják.


LUPA a családoknak
A LUPA nagy előnye, hogy mindenkihez közel hozza a tengerparti életérzést. Különösen kedvező ez a kisgyermekes családoknak, hisz’ nem kell órákon át készülődni, hogy aztán hosszas autózást követve érjék el a napsütéses vízpartot. Szóval csak egy ugrás, és indulhat a családi strand-program. A Lupa Beachen belül egyedi, ide gyártott eszközökből álló, hangulatos játszótér, valamint mellette egy, a mélyvíztől elzárt gyerek strand, a „Gyerek Beach” várja a kisebb gyerekkel érkező családokat. A családi strandolásra kialakított részen – a játszótéren túl – vízi kalandpark, trambulin vagy vízi dodzsem is csalogatja az apróságokat. De a büfék kínálatától, az árnyékos partmenti pihenőkig mindenben próbáltak a családosok igényeinek megfelelni a Lupa üzemeltetői. Ezen célcsoportot a pénztárcájukon keresztül is igyekeznek megszólítani, hiszen kedvezményes gyerek és családi jegy is váltható.

LUPA a sportolóknak
A LUPA egy egyedülálló élménycentrum, ahol több tucat sportlehetőség várja az aktívabb kikapcsolódásra vágyó látogatókat a nyári hónapokban. A LUPA professzionális sportpályái helyszínt biztosítanak számos rangos versenynek is vízen és a parton egyaránt, de rendszeres edzéslehetőséget is, mind a szabadidős, mind a versenysportolóknak. A kapacitás függvényében bárki használhatja a sporteszközöket és pályákat, ha kedvet kap ezen sportágak kipróbálásához, sőt a bonyolultabb sportoknál oktató is segít. A kínálat szinte kimeríthetetlen: itt van például a közép-európai régió legnagyobb wakeboard centruma, működik egy búvárcentrum a vízben elsüllyesztett tereptárgyakkal, de ki lehet próbálni a Flyboardot, vagy szuperhős módjára előtörhetünk a habokból a menő Jetovatorral is. És nem beszéltünk a változatos beach sportokról, a strandröplabdától a strandfociig, a szabadtéri edzőteremről, a teqballról vagy a különböző evezős sportokról, a kajakozástól a SUP-ig. A LUPA nyár az aktív élmények és a versenyek mellett edzőtáborokkal, napközis gyermek sporttáborokkal, sportnapokkal csalogat mindenkit Budapest tengerpartjára.

LUPA a gasztrokalandoroknak
A Lupa nem csupán a szabadidős- és sporttevékenységek változatos tárházát nyújtja, de gasztronómiai kínálata is igyekszik minden igényt kielégíteni. A két strandon több mint 20 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a hamburgerestől a Costes étterem strand változatáig. Míg az Öböl Strandon elsősorban hagyományos strandbüféket találunk, a LUPA Beach „gasztrosétányán” 10 különböző vendéglátóegység található, ahol egyszerre elérhetőek a tipikus strand-ételek és a különlegesebb fogások. A vízparti bárok és beach klubok is nagyon színes választékot kínálnak, a kávézótól a koktélbárokon át, a Divino Beach borbárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig.
Ha pedig egy holdfényes vízparti vacsorára hívjuk el párunkat, a LUPA vár mindenkit hétvégente, pénteken és szombaton, amikor este 11-ig tartanak nyitva vendéglátók, ráadásul sötétedés előtt egy órával már nem kell belépőt sem venni. Részletek a http://lupato.hu/ oldalon.

Hasznos infók

Május 19-én tehát a szentendreiek lakcímkártyájuk felmutatásával belépőjegy nélkül léphetnek be a Lupa-tó strandjára. A LUPÁra lehet menni bringával vagy HÉV-vel, a budakalászi HÉV-megállótól folyamatosan jár az elektromos Lupa-kisbusz 200 forintos viteldíjért, illetve ingyenes buszjárat is közlekedik a Budakalászi Auchantól (menetrend: http://lupato.hu/buszmenetrend).

Fontos tudni, hogy a strand területén készpénzzel nem, csak bankkártyával vagy a karszalagra feltöltött összeggel lehet fizetni, a kijáratnál lehet visszakérni a megmaradt összeget a belépés napján.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

LUPA Beach – Szentendre Nap programok
2019. május 19. vasárnap
10:00 – 17:00

SKY Terasz Akusztik Színpad

11:00 Csipkefa Népzenei Improvizációs Klub koncertje

12:00 Bogdán Viktória énekesnő előadása

13:00 Mezei Luca akusztik koncert

14:00 Sergő Sára akusztik koncert

15:00 Bakró-Nagy Olgi Lilla akusztik koncert

16:00 Olive Live koncert

 

Vízi Színpad

11:30 Pink Phanters Akrobatikus Rock and Roll TSE bemutatója

12:30 Bailar Tánciskola bemutatója

13:30 Welldance Sporttánc Egyesület bemutatója

14:30 Csillagszeműek bemutatója

15:30 Salsa Street Jazz bemutatója

16:30 Zumba Éva és csapata bemutatója

 

Egész napos programok

Ferenczy Múzeumi Centrum – ART CAPITAL – Művészi testfestés és/ vagy lemosható tetoválás, Álomférfi/Álomnő teszt, Múzeumpedagógiai program – a Szürrealizmusra hangolva

Otthon. Magadnál Központ – egyéni beszélgetések, coaching, szupervízió, hogy megleld erőforrásaidat és saját megoldásod kulcsát, tanácsadás és konzultáció szülőknek, pároknak, családoknak, lépésről-lépésre a megoldás felé – sétáló coaching a Lupa partján, női jóga, gerinc jóga, Access Bars, Shiatsu masszázs.

Szentendre Barátai Egyesület – KREÁTOR – alkotóműhely felnőtteknek 10.00: Kendőkészítő workshop a Witinka Designnal 14.00: Újrahasznosító textilékszer workshop Balogh Kingával, Cirrhopprecycle SIKERES MAGYAROK – közéleti beszélgetések 13.00: Vrábel Krisztina: Készülj a nyárra természetesen, lemondás nélkül!

Dunakanyar Sportegyesület – Dunakanyar Szentendre Évnyitó Amatőr Strandröplabda Torna

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei – Egészségfejlesztési Iroda – Egészséges Városért Közalapítvány – Állapotfelmérés: InBody készülékkel, BMI, vérnyomásmérés, Labor vizsgálatok: vércukor-, koleszterin-, véroxigén mérés pulzoximéterrel, látásszűrés, életmód tanácsadások – dietetikus, pszichológus tanácsadás, depresszió felmérő kérdőív, Furfangos csodavilág – 70 kreatív játék kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek, családoknak.

Vissza a Vadonba! Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központ – kincskeresés a homokban, autó és szélforgó építés, ügyességi verseny gyerekeknek, felnőtteknek, szentendrei templomépítő verseny fakockákból, pillangórajzoló verseny táblakrétával, plüssvadászat a homokban, hordópróba.

VéDia & Görög László kiállítása

Krizbo Szentendre szörny-idomára közönség előtt fest szörnyeket: napsütés, pálmafák, szelidített rémálmok!

Szentendrei Tourinform IrodaChill-Zone – Relaxáció, pihenés, kreatív gyermek kézműves foglalkozások

Offline Center – Vízparti csocsó

Mikro Csodák Múzeuma – Interaktív bemutatás a mikroszkopikus alkotásokról

További cikkeink a témában