Ugrás a tartalomhoz

Lengyel vendégek Orawkából

Hétvégére városunkba látogatott egy népes delegáció a lengyelországi Orawkából

A Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánia régóta ápol baráti kapcsolatot a lengyel Orawka város plébániájával. A kapcsolat tovább mélyült, amikor a Szent András Általános Iskola és az orawkai iskola igazgatói is együttműködési megállapodást írtak alá, és diákcsere programban egyeztek meg.

A két iskola diákjai azóta már kölcsönösen meglátogatták egymást, felnőtt delegáció azonban most érkezett Szentendrére először. Az orawkai polgármester, a plébános és az iskola tanárai látogattak hozzánk Szentendre Város Önkormányzata, a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat és a Keresztelő Szent János Plébánia meghívására.

A vendégeket Verseghi-Nagy Miklós fogadta először a Városházán, ahol a két nép közötti régi barátságra, és a helyi lengyel kisebbséggel régóta fennálló jó kapcsolatra koccintottak magyar borral.

A látogatók a nap további részében megtekintették a várost, majd a P’Art moziban nézték meg a „Magyar szentek Lengyelföldön” című filmet. Szombaton budapesti látogatás volt a program, majd vacsora a polgármesterrel a Korona Vendéglőben.

Lengyel testvéreinket a Szent András Iskolában is köszöntötték, a programot vasárnap a Péter-Pál templomban kétnyelvű mise zárta.

További cikkeink a témában