Ugrás a tartalomhoz

Kutyafuttató új helyszínen

A különböző fórumokon elhangzott lakossági véleményeknek eleget téve az önkormányzat kutyafuttató létesítéséről döntött. Az eredetileg Püspökmajor-lakótelepre tervezett futtatót az újabb döntés értelmében a Sziget utca végénél található gyepes területen alakítják ki, ami jelenleg is kijelölt kutyafuttató, ezért rendeletmódosításra nincsen szükség. A kivitelezés az eredeti tervek szerint valósul meg, annyi különbséggel, hogy itt nincs szükség kerítés építésére.

A kutyáknak a gazdával közös programokra és kutyatársaságra van szükségük az egészséges nevelés során. Erre a legjobb megoldás a kutyafuttatók használata, ahol az ebek póráz és szájkosár nélkül szaladhatnak és játszhatnak, és amely örömteli, szórakoztató szabadidős elfoglaltságot biztosít a kutyáknak és gazdáiknak egyaránt.

Az igényesen kialakított, agility kutyafuttató elemekkel, valamint szemetes edényekkel, padokkal és információs táblával felszerelt kutyafuttató megépítésével Szentendre Város Önkormányzata a felelős állattartást kívánja elősegíteni.

További cikkeink a témában