Ugrás a tartalomhoz

Kültéri sporteszközök önkormányzati támogatással

A focipálya létesítését támogatják a leginkább a válaszadók szerint a szentendre.hu-n novemberben indított szavazás alapján. A focipályák felújításához a TAO beruházáshoz szükséges önerőt adja az önkormányzat, de pályázati források bevonásával több sportág gyakorlására alkalmas kültéri pályát is tervez a városvezetés Szentendrén. 

A szentendre.hu-n 2017 novemberében megjelent szavazáson focipálya, streetball-pálya, futópálya, ping-pong asztalok, street gym, kültéri fitneszterep, gördeszka pálya, ügyességi kerékpárpálya létesítése közül lehetett kiválasztani a válaszadó szerint legfontosabbat, illetve fontossági sorrendbe lehetett állítani a területeket.

A legtöbb pontot a focipálya kapott, a második helyen a gördeszka pálya, a harmadikon futópálya, negyediken a kültéri fitnesz végzett.

A focipályák felújításához a TAO beruházás keretéhez biztosít önerőt az önkormányzat, tíz kültéri fitneszpark megvalósítására pályázatot nyújtott be a város a Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézethez, a futópályát és a gördeszkapályát saját beruházásban, saját forrásból tervezi megvalósítani a város.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a A buhurt mestere című bejegyzéshez

A buhurt mestere

Izgalmas sportnak hódol Láng Endre Oszkár. A Ferences Gimnázium 9. osztályos tanulója egy hagyományos középkori lovagi sportban, a buhurtban jeleskedik.

Kiemelt kép a Karatés sikerek című bejegyzéshez

Karatés sikerek

Az idén a franciaországi Strasbourg adott otthont a JUBILEUMI 50. FWE Wadokai CUP Karate versenynek, amelyet 2023. november 4-én rendeztek meg.