Ugrás a tartalomhoz

Közösségi park a SPAR-nál

Az önkormányzati területen megvalósuló fejlesztés az első lépés. A város célja, hogy  a HÉV-végállomás környéke a remélt állami beruházásokkal összehangolva teljesen megújuljon. Az egykori áruház környezetében közösségi park létesül, a nemrég nyilvánosságra hozott látványtervek alapján már el is tudjuk képzelni, hogy milyen lesz.

A HÉV-végállomáson működő SPAR-áruház 2021 tavaszán teljesen leégett, ami nemcsak az áruházláncnak okozott jelentős kárt, hanem a szentendreieknek és a környékbelieknek is. A megdöbbentő tűzeset ugyanakkor felgyorsította a városrész megújulásával kapcsolatos terveket. 

Hosszas egyeztetések után 2024. február 20-án letették az új SPAR alapkövét a HÉV-végállomásánál. Az áruházlánc zöldmezős beruházás keretében valósítja meg az építkezést. A beruházás során egy több mint négyezer négyzetméteres épület készül el, ebből mintegy kétezer négyzetmétert a mélygarázs tesz k, de lesznek felszíni parkolók is az üzlet mellett. Az épület fűtését és hűtését korszerű padlófűtő, -hűtő rendszer szolgáltatja, az ehhez szükséges hőenergiát hőszivattyú biztosítja, amely a kereskedelmi hűtés hulladékhőjét is felhasználja. A takarékosabb áramfogyasztást LED-lámpák és ajtózott hűtők is segítik. 

Az építkezés jelentős hozzájárulás ahhoz is, hogy Szentendrének ez a városrésze, a HÉV-végállomás környéke megújuljon végre. Az önkormányzati tulajdonú terület fejlesztésének látványtervei elkészültek, így könnyebben elképzelhetjük, milyen lesz az új szupermarket környezete. Fákkal, utcabútorokkal, padokkal övezett közösségi park létesül, ahol bárki kedvére sétálhat, olvashat, fagyizhat vagy várakozhat. Az új áruházat a tervek szerint a jövő év első negyedében vehetik birtokba a vásárlók. 

 

További cikkeink a témában