Ugrás a tartalomhoz

Közmosdót telepítenek a Duna korzóra

A Duna korzón, a korábban „Gombának” nevezett épület helyén konténer közmosdót telepítenek a Városi Szolgáltató munkatársai az önkormányzat megbízásából. A kivitelezési munkálatok június 11-én kezdődtek, a mosdókat a hónap végén nyitják meg.

Szentendrét évről évre egyre több turista látogatja, köszönhetően a színvonalas programoknak, a belváros szépségének, festői hangulatának. A forgalom növekedésével szükségessé vált a közmosdók számának növelése is. Az önkormányzat célja az állandó közmosdók kialakítása a városban, de amíg ez megtörténik, a város leglátogatottabb helyszínén, a Duna korzón, az ún. „Gomba” helyén átmeneti időszakra konténeres közmosdót telepítenek. Az előkészítő munkálatok – útburkolat javítása, közművek kialakítása, kábelek vezetése stb. – június 11-én kezdődtek, a konténerek 21-én érkeznek meg. Utána kerül sor a hálózatra való csatlakoztatásra, a faburkolat kialakítására, melyek körülbelül egy hetet vesznek igénybe. A mosdók június utolsó napjaiban már használhatók lesznek.

A kivitelezési munkálatok nem járnak lezárással vagy forgalomkorlátozással. A mobil mosdók körülbelül egy évig lesznek felállítva.

További cikkeink a témában