Ugrás a tartalomhoz

Köszöntjük a 90 éves Robicsek Károlyt!

A hosszú élet titka: töltsünk minél több időt kedvenc hobbinkkal, s legyen ebben partner a társunk is  – így vélekedik Robicsek Károly szentendrei lakos, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntött az önkormányzat nevében Szentendre polgármestere.

Robicsek Károly 2019. december 22-én töltötte be 90. életévét. Szentendrén született református családban, a város lakója születésétől, már a szülei is szentendreiek. Szakmája villanyszerelő, az egykori Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán végzett, azt követően évtizedeken keresztül a betongyárban volt művezető.
65 éve él boldog házasságban, három gyermeke van, két leánya és egy fia, akik összesen három unokával örvendeztették meg. Károly bácsi nagyon büszke unokáira, arra, hogy mindegyikük diplomás lett.
Szabadidejében repülőmodelleket készített, ezt tanítgatta az ifjabb generációknak is. Felesége társ az alkotásban is: különféle anyagokat hasznosítva képeket, műalkotásokat készít. Úgy vélik, esetükben a szeretett elfoglaltságok aktív művelése lehet a hosszú élet titka.

További cikkeink a témában