Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Koncertről beeső ultrafutó, kábítószer-terjesztők, új ösztöndíjasok – ez történt a héten

június 3 - 10.

Ezen a héten a sok eső mellett volt elfogás, remek sportteljesítmények, és egy új YoutTube csatorna indulásáról is beszámolunk.

Pomázi kábítószer terjesztőket kaptak el

Három embert vettek őrizetbe a Pest megyei felderítők, kábítószer-kereskedelem gyanújával – számolt be a hírről a police.hu. A hat hónapig tartó nyomozás során hat embert, három kereskedéssel, valamint három fogyasztással gyanúsítható férfit fogtak el. A 40 éves T. Pétert autójának bal első ajtajának rekeszében kék tablettákkal tömött zacskókat, a napszemüveg tartóban pedig további három zacskó, bennük fehér, por állagú kábítószergyanús anyagot találtak. Pomázi tartózkodási helyéről sem távoztak üres kézzel a technikusok, a konyhaszekrény polcain nem dunsztos üvegek sorakoztak, hanem további kábítószergyanús anyagot, rózsaszín és kék tablettákat rejtő tasakok. A rendőrök az udvari tárolóból is elvitték az ott talált három zacskót, amelyekben tarka tabletták voltak – összességében közel 150 gramm lefoglalt cuccal, és 156 ezer forinttal távoztak. Az előzetes szakvélemény szerint a fehér por kokaint, a tabletták amfetamint tartalmaznak, ahogyan T. Péter drogtesztje is kimutatta előbbi jelenlétét a szervezetében. A nyomozók a viszonteladókat is megtalálták, az 56 éves D. Tibor, valamint a 46 éves L. László rendszeresen tőle szerezte be az ügyfélkörüknek tovább adott drogot, lett légyen az por, vagy színes tabletta. D. Tibor gyömrői otthonában is akadt közel 100 gramm lefoglalni való, ahogyan L. László tartózkodási helyén főként kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, valamint halálfejes tablettákat találtak, de akadt dohányőrlő, és önzáró tasakok garmadája is, no meg közel 340 ezer forint. A kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le az azóta letartóztatott T. Péter, D. Tibor és L. László, valamint a kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított három fogyasztó ellen.

Átadták a Rotary-ösztöndíjakat

A Rotary Club Szentendre kiemelkedően tehetséges diákokat keresett, akiknek támogatni tudja tanulmányait. A zsűri gondos válogatás után végül Bakó Zsófiát, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulóját tüntette ki, aki a támogatást idegen-nyelvi tanulmányaira fordítja majd. – írta a szentendre.media.hu.  A „Bízz Magadban” ösztöndíj 10 éve támogatja a helyi diákok további fejlődését.  Idén a “2022. évi Szentendrei Rotary Ösztöndíjas” mellett, négy tanulót különdíjjal jutalmaztak. A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium két diákja Hayon Noa és Fehér Napsugár; Szabó Réka Klára, a Ferences Gimnázium tanulója, valamint a Szentendrei Református Gimnáziumból Kertész Laura Jázmin részesült elismerésben.  A különdíjasok fejenként 50.000 forint, a fődíjas pedig 150.000 forint anyagi támogatásban részesült.

Edukáló csatornát indít a SZEI

Youtube csatornát indít a SZEI – derült ki az intézmény Facebook oldaláról. A tervek szerint videósorozatban mutatják be hetente egy-egy szakrendelő működését, kulisszatitkokat is lelepleznek, lesz kérdezz-felelek rovat, és összefoglalják az egészségügyi ágazatot érintő híreket.

Sikeres terepfutók 

Bürge Mariann nyerte meg a Szentendre Trail női versenyét, az 54 kilométeres versenyt 05:43:50-es idővel teljesítette – írja a csupasport.hu. „Nem számítottam rá, hogy megnyerem a versenyt – nyilatkozta Bürge Mariann –, de mert a Szentendre Trail volt az idei fő versenyem, teljes mértékben felkészültem rá. Úgy éreztem, jó formában vagyok, remek felkészülési időszak volt mögöttem. Jó eredményt akartam elérni, így volt rajtam egyfajta nyomás. Reggel a rajtnál párás meleg volt, ami nyomott is futás közben, azt gondoltam, nem is megy túl jól. Visegrádnál megelőztem egy lányt, akkor tudatosult bennem, hogy első vagyok, onnantól az motivált, hogy nincs más dolgom, csak meg kell tartanom ezt a pozíciót.”

A férfi első helyezett nem gondolta túl a versenyt. Puskás Máté a megmérettetés előtt mindössze 2,5 órát aludt, köszönhetően annak, hogy koncertje volt, ugyanis az Iron Maidnem zenekar basszusgitárosa. A nyertes a csupasport.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy különösebb cél nélkül vágott bele a kihívásba. Ráadásul kétszer is eltévedt, de ez nem szegte kedvét, 4:52:54-es eredménnyel megszerezte az első helyét, az 1800 méteres szintemelkedésű versenyen.

Röplabdában nyert a Ferences csapata 

A hétvégén a Ferences gimnázium fiú röplabda csapata a KIDS (Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége) által megrendezett országos bajnokságon a V.-VI. korcsoportos  KATOLIKUS ISKOLÁK ORSZÁGOS DIÁKSPORT VERSENYÉN nagyszerű játékkal az 1. helyezést érte el. A csapat tagjai: Dobovics Gergely, Pejtsik Botond, Munkácsi Levente, Dorn Ádám, Sólyom László, Vukics Lél, Mogyorósi Bendegúz voltak.

A Ferences gimnázium fiú csapata

Címlapkép: Wilfried Pohnke képe a Pixabay -en.

További cikkeink a témában