Ugrás a tartalomhoz

Kiállítás a magzati életről

2020. szeptember 18-án a leányfalui majd a szigetmonostori egészségnapok, a Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy kiemelt célt szolgáló kiállításával indultak, amelyen egy magzat fejlődésének bemutatásán keresztül az abortusz ellen foglalnak állást.

Az EFI adatai szerint naponta 73 abortusz történik Magyarországon, és amikor tavasszal a járvány miatt leálltak a kórházak, a nem életmentő műtéteket nem, de az abortuszokat továbbra is elvégezték.

A kiállítás felhívja a néző figyelmét, hogy a magzat már a várandósság tizedik hetében kész kis ember: rendelkezik összes szervével, dobogó szívével, kimutatható agy-hullámokkal, sőt a védekezés képességével. A jog azonban a magzatot nem ismeri el személyként, mivel nincs öntudata.  Ez egyesekben felvetheti a kérdést, hogy hol kezdődik az élethez való jog; a születéstől, vagy a fogantatástól kezdve szükséges védeni a magzat életét. A felvetés egy világraszóló  ideológiai vita közepébe került, és a kiállítás által képviselt vélemény szerint „hatalmas tévedés és pusztító filozófia”, amely a teherbe esett nő saját teste felett való önrendelkezését akarja az élet tiszteletének törvényével szembe állítani. 

A szervezők által közölt adatok szerint a nők 97 %-a súlyos válsághelyzeten  megy át a döntés előtt, és igen nagy részük a döntést követően is, sőt gyakran egy életen át viseli az abortusz lelki következményeit.  A kiállításon keresztül szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egyéni krízishelyzetek megoldására az abortusszal szemben számos más lehetőség létezik. A bajba került leendő anyákat ezeknek a lehetőségeknek a szélesítésével kell segíteni és mindent, az élet védelmével egyet jelentő nemzeti fennmaradás szolgálatába állítani.

A kiállítás következő állomása október 26-ától az EFI iroda (2017 Pócsmegyer, Ady E. u. 12.).

Érdeklődni az efi@szeirendelo.hu e-mail-címen tudnak, avagy munkanapokon 9 és 15 óra között a +36 26 777 015 telefonszámon.

 

 

 

 

 

 

További cikkeink a témában