Ugrás a tartalomhoz

Két héten belül megkezdődhet a COVID-tesztelés a SZEI-ben

Pilis Dániel alpolgármester heti jelentést kért az önkormányzati intézmények vezetőitől, a pandémiás protokollról és annak esetleges változásáról, a védőeszközökről és -felszerelésekről. Az önkormányzati intézményeknél újabb igazolt COVID-esetről nem érkezett jelentés – olvasható a Helyi Operatív Törzs hétfői üléséről készült összefoglalóban.

A Szentendrei Egészségügyi Intézmények igazgatója, Dublinszki-Boda Péter elmondta, hogy még folyik a COVID-tesztelés előkészítése, de várhatóan két héten belül elérhető lesz a PCR-teszt az intézményben. A tesztért – a kormány által bevezetett hatósági árat – 19.500 forintot kell majd fizetni. Az intézménynek nem lesz bevétele a tesztelésből. A vizsgálat eredménye 48 órán belül elkészül, de ez a kereslet növekedése miatt hosszabb időt is igénybe vehet majd.

A Szentendrei Rendészet szombaton ellenőrzést tartott a piacon, szinte minden áruson volt maszk, a vásárlók többsége is viselte a védőeszközt.

Az ingyenes influenzaoltásról még nincs pontos információ, az oltások várhatóan október közepétől kezdődhetnek a háziorvosi rendelőkben.

A Helyi Operatív Törzs kéri a szentendreieket, hogy tartsák be a kormányrendelet szerint szeptember 21-től életbe lépett védelmi intézkedéseket.

Eszerint hétfőtől már nemcsak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező a megfelelő maszkviselés, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén is, valamint az egészségügyi és a szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. A megfelelő maszkviselet azt jelenti, hogy a maszknak el kell fednie a szájat és az orrot is.

(Borítóképünk forrása: atlo.team)

További cikkeink a témában