Ugrás a tartalomhoz

A kerékpárosok és gyalogosok védelmében!  

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban a rendőrök baleset-megelőzési céllal a kerékpárral és a gyalogosan közlekedők figyelmét hívták fel a láthatósági szabályok betartására.

A téli időszakban a korlátozott látási viszonyok miatt a kerékpárosok és a gyalogosok láthatóságának kiemelten fontos szerepe van. Illetékességi területünkön a rendőrök a közlekedők figyelmét felhívják a fényvisszaverő mellény viselésének életmentő szerepére, ezért baleset-megelőzési tanácsok mellett láthatósági mellényt is adnak a kerékpárral közlekedők részére.

 

Tanácsaink a gyalogosan és kerékpárral közlekedőknek:

  •  kerékpárosként a közlekedési szabályok betartásával, az előírásoknak megfelelően felszerelt kerékpárral – első-, hátsó világítás, küllőprizma, csengő, első-, és hátsó fék, hátul egy piros színű, de nem háromszög alakú prizma – jól megválasztott, feltűnő színű ruha viselésével, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!
  • a gyalogosok a járdán, ahol nincsen járda a leállósávon, az útpadkán vagy kerékpárúton, ha ezek közül egyik sincs, akkor az úttesten, lakott területen belül lehetőleg a menetirány szerinti bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell közlekedni

 

Szentendrei Rendőrkapitányság

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.