Ugrás a tartalomhoz

Kérdőív: művészeti oktatás Szentendrén

Tisztelt Szülők, kedves leendő Tanítványaink! A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola új művészeti ág bevezetését tervezi és felmérést végez, hogy tájékozódjon, vajon hány osztály indítása lenne indokolt grafika-festészet szakon.


Szentendre a művészetek városa, de nincs intézményes keretek között képzőművészeti képzés, holott a művészeti élet a városban és környékén igen intenzív.  A képzőművészeti oktatás azoknak a gyerekeknek is lehetőséget nyújtana a művészeti képzésre, akik képességük, adottságuk, érdeklődésük alapján nem tudnak csatlakozni a zenei oktatáshoz.  Több pozitív hozadéka is van a grafika-festészet képzés bevezetésének: azok a tanulók, akik jelentkeznek a képzésre, a 27/1998. MKM rendelet módosítására kiadott 3/2011. (I. 26.) NEFMI rendelet szerinti tantervi program alapján tanulhatnak, folyamatos értékelést, évenként bizonyítványt kapnak előre-haladásukról, indulhatnak az Oktatási Hivatal által meghirdetett országos tanulmányi versenyeken, lehetőséget kapnak a szakirányú továbbtanuláshoz való felkészülésre, rendszeres kiállítások, bemutatók alkalmával lehetőségük van megmutatni tehetségüket.
A képzés várhatóan heti egy alkalommal, tömbösített formában 2 x 90 percben, délután zajlik majd. Amennyiben felkeltettük érdeklődét, kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet, ami csupán egy percet vesz igénybe.

https://goo.gl/forms/nSYCfXyhieWz98DR2

Válaszát köszönjük!

Zakar Katalin igazgató
Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola

További cikkeink a témában