Ugrás a tartalomhoz

Karibi hangulat és ötletparádé a városi jelmezbálon

Színes forgataggal, ötletes jelmezekkel, remek zenékkel, minőségi ételekkel-italokkal indította az idei farsangi szezont a III. Szentendre Városi Jelmezbál 2018. február 3-án.

A Móricz Zsigmond Gimnázium sportcsarnoka karibi színekben pompázott, s idén is jó előre lefoglalták a nagy kerek asztalokat a baráti társaságok, hogy együtt űzzék jó kedvvel a telet.

Az est fénypontja most is a jelmezesek versenye volt. A zsűrinek komoly fejtörést okozott kiválasztani a nyerteseket, hiszen ötletből nem volt hiány! Kanyó Erika, Somodi Bea, Galambos GALAMB Péter, Paraszkay György, Szente Vajk az egyéni kategóriában a Dr. Oz címmel induló versenyzőnek ítélte oda az első helyet, aki ingyenes mammográfiai vizsgálatot hirdetett a megfelelő alakban kivágott papírdobozzal a fején. Második helyezett a 25. házassági  évforduló című jelmez, harmadik az Üvegművészet árvácskája lett. A páros kategóriában Barbie és Ken állt fel a képzeletbeli dobogó tetejére, második helyen egy nagyon szellemes megoldás, a Számkivetett című film ihlette pár lett, harmadik pedig a Filmsztárok egy különleges performansszal. Különdíjas lett az Ördög és ügyvédje páros (amúgy igen sok kisördög, bíboros és apáca bukkant fel a bálon ebben az évben).

A csoportos kategóriában igazi showműsort adtak elő a versenyzők. Frenetikus hatást ért el az első díjas Delta Force. Az emblematikus Delta ismeretterjesztő műsor főcímzenéjére hótalpakon, síbotokkal, egymáshoz rögzítve besíelő csapat látványa leírhatatlan volt. Maguk után vonszolták egy szánkón a tévébe szorult Kudlik Júliát, akit Szondy György alakított. Szintén parádés volt a Kusturica-fílinget hozó Macskajaj csoport a groteszk, vérbő, lakodalmas kavalkáddal. A produkcióhoz igazi zenekar húzta a talpalávalót. Finom és lírai képet vonultatott fel a tengermélyi világról az Atlantisz című társulat, a zsűri bronzéremmel jutalmazta őket. És végül, a csoportos kategória különdíjas produkciója igazi művészi performansz volt. Rembrandt Tulp doktor anatómiája című képének második rekonstrukciós kísérlete elképesztően látványos műsorszám lett. Farkas Dániel, Tímár Gergely, Görög László, Kauroch Márton, Verebélyi Diána, Margit Szabolcs, efZámbó István képzőművészek vették vizsgálat alá a testet, azaz Récsey Manyit, s a tudományos magyarázathoz főszerepbe került még egy zellerszár is.

A jelmezbálon idén is hajnalig ropták a táncot a bálozók, a pergő ritmusokat a tíztagú Sunny Dance Band biztosította. A zenekar remek csokrot állított össze a világ legjobb slágereiből, és ők is díjazták a szentendreieket, mint mondták, sok helyen jártak eddig, de a legjobb táncosok ebben a városban élnek!

A változatos fogásokat a La Fiesta party Service tálalta. A tombolajegyek mind elfogytak, és a boldog nyertesek számtalan helyi művész alkotását, remek kikapcsolódást nyújtó ajándékokat vihettek haza.

A jelmezeket érdemes még kéznél tartani, mert a farsangi szezon a hétvégén folytatódik a Szentendrei Karnevál Farsangfarka Fesztivál színes programjaival, maskarás felvonulással!

Fotók: Bohus Réka

További képek a bálról itt: http://szentendreprogram.hu/fesztivalok/szentendre-varosi-jelmezbal/

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.