Ugrás a tartalomhoz

Jelzőlámpás átkelőhely épül a Mária utcánál

A Szentlászlói úton történő áthaladás biztonságosabbá tétele érdekében jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Mária utcánál. A 100 millió Ft értékű beruházás során megújul a Mária utcai parkoló is, illetve több, közlekedést segítő átalakítás is része a projektnek.

Az izbégi iskola előtt, a rendkívül forgalmas Szentlászlói út – Mária utcai kereszteződés átépítési munkálatai augusztus második felében kezdődnek. A fejlesztésre – amit a környéken lakók és a szülők régóta sürgettek – a balesetek elkerülése, a biztonságosabb gyalogos közlekedés érdekében van szükség.

A beruházás során a meglévő gyalogátkelőhelyet áthelyezik a Családsegítő Központ melletti járda közelébe, és jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki. Az átalakításhoz kapcsolódóan a Mária utcában magassági korrekciót is végeznek a könnyebb kihajtás érdekében, valamint felújítják a lépcső melletti vízelvezető árkot, ahol további parkolóhelyeket alakítanak ki.

Megújul a Mária utca végén lévő nagy parkoló burkolata is, melyre a fedlapok süllyedése miatt van szükség. Átépítésre kerül a patak mellett lévő támfal, illetve egy szakaszon új támfal épül. A Szentlászlói úti járda mellett korlátot telepítenek. A munkálatok az új KRESZ-táblák kihelyezésével és a burkolati jelek felfestésével fejeződnek be.

A kivitelezés ideje alatt – ami legalább három hónapot vesz igénybe– kérik a gépjárművezetők fokozott figyelmét és türelmét. Az építkezés alatti ideiglenes forgalomszabályozásról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, az éves költségvetési keretből. A kivitelezés költsége 101,1 millió forint. Kivitelező TÉR Generál Kft.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.