Ugrás a tartalomhoz

Játsszunk Bábszínházat Szentendrén!

Kutvölgyi Gabi vagyok, pedagógus, játszóházvezető és alkotó-fejlesztő meseterapeuta. Kicsi korom óta körbevesz a zene, a tánc, a mesék és a színház világa, valamint az alkotás öröme. Több, mint 30 éve dolgozom gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. 

A BTF Speciális Tagozata után számos továbbképzésen vettem részt, hogy finomítsam a tudásomat.  Szeretem a csapatmunkát, ahol a résztvevőknek össze kell hangolódnia, hogy közös alkotás születhessen. Egy ilyen helyzetben mindenki talál számára kedves feladatot, és lehetőség adódik valami új, izgalmas dolog kipróbálására, biztonságot nyújtó keretek között. 

Régóta gyűjtöm a bábokat, többféle különleges darab lapul a gyűjteményemben, de a nagypapámtól örökölt alkotó kedvem mindig arra sarkall, hogy magam is készítsek tárgyakat, bábokat, díszleteket is.  Szeretek fúrni-faragni, szerelni, festeni, varrni, gyöngyöt fűzni, és szeretem az általam megtapasztalt élményeket, tapasztalatot átadni, megosztani másokkal. 

A mesék, történetek világában is keresem a különleges, elgondolkodtató alkotásokat. A bennük rejlő érzéseket, az elbújtatott tapasztalatokat. 

Folyamatosan járok óvodákba, iskolákba bábozni, játszani, és két alkalommal vezettem diákokból alakult iskolai bábszínházat. Óbudán a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2 évig, 7. 8. osztályosokból álló társulattal, később az AKG-ban hetedikes és kilencedikes diákokkal. 

Gyerekként erősen hatott rám egy akkori tévéműsor, a Játsszunk Bábszínházat!, melyben bemutatták, hogyan készülnek a bábfilmek. Ennek nyomán indult a sorozat, mely fellendítette az amatőr bábmozgalmat, teret adva bábcsoportoknak, hogy nagy nyilvánosság előtt játszhassák el produkcióikat. Most is jó érzés visszagondolni, hogy a kiemelkedő szakemberek, hogyan segítettek szakmai tanácsokkal, kézműves technikákkal egy-egy amatőr bábcsoport produkciójának megalkotásában.

Kutvölgyi Gabi

Szóval, Játsszunk Bábszínházat Szentendrén is!

Szeretnék létrehozni Szentendrén egy olyan amatőr társulatot, amely kézműves bábszínházként fogja össze az ebben a műfajban alkotni vágyókat. 

Egy olyan foglalkozást, ahol csapatmunka az előadás létrehozása, ahol fontos, hogy mindenki ráérezzen, miben ügyes igazán, ahol különböző kézműves technikákkal készülnek a bábok, a díszlet, ahol az ügyes szóforgatók szövegkönyvet írnak, a dallamos lelkűek zenei aláfestést készíthetnek, melyet a mai kütyükhöz értők megszerkesztenek, letöltenek és feltöltenek. 

Célom, hogy olyan előadások szülessenek, amelyben lehetőség van elbújni és mégis megmutatni magunkat – az érzéseinket és a gondolatainkat. 

Szeretettel várom az érdeklődőket 2022. február 24-én 17 órakor egy ismerkedő alkalomra, hogy márciustól elkezdhessük az alkotómunkát. 10 éves kor fölött bárki, akár felnőtt is, csatlakozhat a csapatunkhoz!

Helyszín: Dunaparti Művelődési Ház, udvari terem

Időpont: csütörtökönként 17-től 18.30-ig

A közösséghez később is lehet csatlakozni, a munkát minimum 5 fő jelentkezése esetén kezdjük el. 

További információ és jelentkezés: Kutvölgyi Gabi, deszka.muhely@gmail.com, 30/7373-333

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.