Ugrás a tartalomhoz

Ister Napok 2018 – gyertyaúsztatás újraidőzítve

A Duna – ókori nevén Ister – volt idén is főszereplője 2018. július 21-22-én az Ister Napok rendezvénysorozatának. A vízi sportok mellett számos családi programmal, a város helyi hagyományaira és népzenére épülő játékokkal és koncertekkel zajlott a fesztivál. A szombat esti várva várt gyertyaúsztatásra az időjárás szeszélye folytán nem került sor, de hamarosan, a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztiválon, augusztus 24-én este megrendezésre kerül!

Szombat délelőtt maga Ister királynő szállt partra kíséretével, hogy megnyissa a fesztivált. A folyón napközben evezős, a parton játékos programok zajlottak. A Duna korzón Hórihorgas Hujákolók gólyalábaztak, a színpadnál táncházak, koncertek a korzón gasztronómiai kiállítók, játék- és lufiárusok várták a látogatókat. A DMH udvarán a gyerekek a Vadkacsa Egyesület közreműködésével elkészíthették üzenettutajaikat, melyeket a Bükkös patakban úsztattak le. Kézműves program keretében vidám, színes papírhalacskákat festhettek a legkisebbek Kyrú közreműködésével.

A Lázár cár térnél felállított egészségkamionban két napon keresztül ingyenes prevenciós szűréseken vehettek részt a látogatók. A modern mérőeszközökkel többek között kardiológiai, szív- és érrendszeri, hallás-, látás vizsgálat, testtömeg-mérés, csontsűrűség-mérés, a testműködés átfogó vizsgálata zajlott. A szűrésen résztvevők prevenciós kiadványokból összeállított csomagot is kaptak.

Az idei Ister Napokon a Muzsikás, a Vujicsics Együttes, a Zuboly, a Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet fergeteges koncertje várta a látogatókat. Szombaton görög, vasárnap szerb táncház csábította a közönséget a Duna-partra.

Szombat este a népszerű gyertyaúsztatás elmaradt a közelgő vihar miatt, de a nyarat búcsúztató, augusztus végi Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztiválon, 24-én pénteken gyönyörködhet majd a közönség a páratlan látványban.

 

A Szentendre éjjel-nappal fesztivál programfüzete itt elérhető.  Facebook oldal: itt

Találkozunk augusztus végén ismét Szentendre belvárosában!

Fotók: Deim Balázs

További cikkeink a témában