Ugrás a tartalomhoz

Ingyenes szűrések jótékony célért

2018. május 6-án a Duna-korzón szervezett Richter Egészségváros programjának nemcsak az a célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szűrések fontosságára, az egészségtudatos magatartásra, hanem egyúttal lehetőséget is teremt egy új orvosi műszer vásárlására a szakorvosi rendelőintézet számára.

Dupla nyereség
„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rendelőintézetünk az első szakrendelő, ahol a Richter Egészségváros megrendezi a szűrést, korábban ugyanis csak kórházak kapták meg ezt a lehetőséget. A szűrőprogramok már 10 éve folynak, intézményünk 2013 óta pályázik rá” – mondta el Pázmány Annamária, a SZEI (Szentendrei Egészségügyi Intézménye) igazgatója.
A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió Ft alapadományt ajánlott a szakorvosi rendelőintézetnek. Ezt az alapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhetik, melyek pontonként 300 Ft-tal növelik az adomány összegét. Ez azt jelenti, hogy minél aktívabban veszünk részt a programokon, annál nagyobb mértékben járulunk hozzá az adomány gyarapításához. A részvétel tehát nemcsak a résztvevőknek nyereség, hanem az intézmény számára is.

Fesztivál és Egészségséta
Május 6-án, vasárnap 10 órától kezdődnek a Duna-korzón a lakosság számára teljesen ingyenes szűrések, mint például csontsűrűség-mérés, ultrahangos érvizsgálat, urológiai szűrés stb. Emellett előadások, családi programok és zenés-táncos programok lesznek folyamatosan, közismert előadók, művészek közreműködésével. Itt lesz Tari Annamária, Rudolf Péter, Jaksity Kata, Béres Alexandra, a csoporttornát Katus Attila vezeti.
Reggel 9 órakor pedig ún. Egészségséta indul a rendelőintézet bejáratától. Akik ezen a sétán részt vesznek, azok az intézményt dupla ponttal, tehát 600 Ft-tal segítik. A felvonulást – hogy minél látványosabb és ünnepélyesebb legyen – az Altiszti Akadémia helyőrségi zenekara vezeti.
„Nagyon kérjük, hogy aki teheti, jöjjön vasárnap reggel 9 órára a szakorvosi rendelőintézet elé az Egészségsétára, illetve vegyen részt a szűréseken és az egyéb programokon. Az adománypontok segítségével intézményünk új ultrahang-készüléket szeretne vásárolni, mert ha egyidőben két géppel dolgoznak orvosaink, jelentősen csökkenne a várakozási idő” – mondta az igazgató.

 

Kapcsolódó írásunk:

https://szentendre.hu/richter-egeszsegvaros-ultrahang-keszulek-a-szei-nek/

További cikkeink a témában