Ugrás a tartalomhoz

II. In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál

Immár második alkalommal, 2019. április 12. és 14. között kerül megrendezésre az egyre népszerűbb In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny Szentendrén. A háromnapos rendezvény a Junior Prima díjas In Medias Brass rézfúvós együttes, a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány és Szentendre város együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

A verseny célja a fiatal generáció zenei nevelése, a zeneiskolai és középiskolai rézfúvós kamarazene-oktatás fejlődésének elősegítése és fontosságának hangsúlyozása és a magyar rézfúvós kamarazenei hagyományok ápolása.

Az idei évben a verseny a zeneiskolák és szakgimnáziumok különböző rézfúvós formációit szólítja meg. A megmérettetésre 19 együttes jelentkezett, közel 100 versenyzővel.

Az április 14-én megrendezésre kerülő verseny bírálóbizottságában az In Medias Brass tagjai mellett Jindřich Petráš cseh kürtművész és tanár illetve Dr. Hőna Gusztáv a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harsonaprofesszora foglalnak helyet.

A fesztivál programjai között szerepel egy háromnapos nemzetközi mélyrézfúvós kurzus, amely április 12-én, pénteken kezdődik.

 

Kurzusvezető professzorok:

Wagner Csaba harsonaművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának, a Staatskapelle Berlin és a Berlini Operaház zenekarának, a lipcsei Gewandhaus Zenekarának korábbi, a Budapesti Fesztivál Zenekar jelenlegi tagja, a Vujicsics Tihamér zeneiskola egykori tanítványa

Sztán Attila az In Medias Brass rézfúvós kvintett harsonása és a Budapesti Fesztivál Zenekar tagja.

Zempléni Szabolcs a hamburgi Zeneművészeti Főiskola kürt professzora.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.