Ugrás a tartalomhoz

Így neveld a felnőtteket – rajzpályázat szentendrei sikerrel

Újabb rajzos siker a Templomdombi iskola Vizuális Műhelyéből, a Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódó rajzpályázaton. 3. helyezett lett Sági Bernárd Mór 4. osztályos, a Templomdombi Általános Iskola Vizuális Műhelyének tagja.

Korunk legfontosabb és legaktuálisabb feladata a Föld vízkészletének megóvása. Egyre több ország, térség számára jelent gondot a megfelelő vízellátás. A Budapesti Víz Világtalálkozó 2019-ben megrendezett célja az volt, hogy a világpolitikai, gazdasági, tudományos döntéshozóinak figyelmét a vízválság megelőzésére és a problémák kezelésére irányítsa.
A világtalálkozó alkalmából a Külgazdasági és Külügyminisztérium rajzpályázatot írt ki általános iskolás tanulók számára „Így neveld a felnőtteket” címmel. A pályázatra közel 300 pályamű érkezett az ország különböző részeiből. A legjobb alkotásokat két kategóriában, alsó és felső tagozatban díjazták, 8 díj került átadásra.
3. helyezett lett: Sági Bernárd Mór 4. osztályos, a Templomdombi Általános Iskola Vizuális Műhelyének tagja „Azoknak, akik azt hiszik, minden rendben van” című, A/2-es méretű, vegyes technikával készített munkájával. A rajz érdekessége, hogy térbeli megoldásokat is alkalmazott Berci, hiszen a figurák, az ablak és a fazék felnyitásával láthatóvá válik, előbukkan a sok-sok szemét…
Felkészítő tanára: Deli Gabriella.
A gyerekrajzok üzenete fontos: mindenkinek tenni kell környezetünk megóvásáért, a víz tisztaságának megőrzésért!

További cikkeink a témában