Ugrás a tartalomhoz

Ifjúsági olimpiai bronzérmes szentendrei lányok!

Benzsay Rebeka, Gajdos Dorottya Fanni és Léránt Sára ifjúsági olimpiai bronzérmes! A szentendrei lányok az U18-as strandkézilabda válogatott tagjaiként bronzérmet szereztek Buenos Aires-ben, az Ifjúsági Olimpián.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat hibátlanul menetelt előre, legyőzve Amerikai Szamoát, Mauritiust, Oroszországot, Horvátországot, Tajvant, csoportjukban elsők lettek. A középdöntőben Paraguayt és Hollandiát múlták felül, majd a házigazda argentin csapattól egy hajszállal ugyan, de vereséget szenvedtek.  A legjobb négy között az elődöntők keresztjátékainak sajátosságából adódóan a döntőbe kerüléshez ismét Argentína következett ellenfélnek. A teltház előtt, lelkes hazai szurkolás mellett vívott – döntőnek is beillő – meccs hihetetlen izgalmakat hozott, de a végjáték sajnos újra nem a magyar lányoknak kedvezett. A szétlövésben egy ponttal lemaradtak az olimpiai döntőről. Rövid szomorúság után a csapat igazi bajnokhoz méltóan megrázta magát és a bronzmérkőzést már meggyőző fölénnyel nyerte meg Hollandiával szemben.

Magyarország sportolói nagyszerű teljesítménnyel 12 arany, 7 ezüst és 5 bronzérmet szereztek a III.  Ifjúsági Olimpiai Játékokon, ezzel 79 ország közül a 4. helyen végeztek az éremtáblán.

Gratulálunk a lányoknak, az egész csapatnak és Pinizsi Zoltán szövetségi edzőnek!

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.

Kiemelt kép a Évzáró középiskolai röplabda torna című bejegyzéshez

Évzáró középiskolai röplabda torna

Mikulás és Karácsony között rendezték meg a MIKULÁCSONY röplabda tornát a szentendrei középiskolák között, ahol négy középiskola hét csapata mérte össze tudását.