Ugrás a tartalomhoz

I. fokozatú vízkorlátozás Szentendrén

Szentendre Város Polgármestere a vízszolgáltató DMRV Zrt. szakmai kezdeményezésére, a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel, a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében 2018. augusztus 10. napjától I. fokozatú vízkorlátozást rendelt el. A vízszolgáltatás augusztus 11. reggelre helyreállt, a korlátozás azonban a vízkészlet szűkössége miatt még érvényben van.

 

Kérjük a szentendrei ivóvízfogyasztókat, hogy takarékoskodjanak a vezetékes vízfelhasználásuk során.

 

Az I. fokozatú vízkorlátozás ideje alatt tilos

– a közparkok, házi kertek tömlős locsolása 6 és 23 óra között

– a járdák, utak mosása, automata öntöző berendezések működtetése

– gépjárművek tömlős mosása

– úszómedencék töltése

 

Amint a korlátozásra okot adó körülmények megszűnéséről értesít a DMRV Zrt., a vízkorlátozást haladéktanul megszüntetjük.

 

A vízkorlátozásról szóló polgármesteri határozatot innen érhetik el.

 

Frissítés! 

A DMRV tájékoztatása szerint 2018. augusztus 11. reggelre Szentendre területén helyreállt a vízszolgáltatás, az éjszakai nem fogyasztásnak köszönhetően. A lajtkocsik még kint vannak.
A helyzet nem stabil, a Cseresznyés út tetején gyenge a nyomás. A vízkészlet korlátozott, ezért a kihirdetett korlátozó rendelet továbbra is érvényben van.
  • A vízellátás zavaráról a szolgáltató DMRV Zrt. 2018. augusztus 10-én délelőtt értesítette az önkormányzatot. A DMRV Zrt. később közleményt adott ki a vízszolgáltatás zavaráról, a közleményt az önkormányzat hivatalos honlapján közzétette.
  • Az érintett területeken az ideiglenes ivóvízellátást a szolgáltató lajtkocsival biztosítja, az alábbi helyeken:
    – Szentendre, Cseresznyés u. 189.
    – Szentendre, Cseresznyés – Őzláb utca kereszteződés
    – Szentendre, Barackos út buszforduló
  • A Szentendre területén lévő közkifolyók listája itt található. (A vízhiánnyal érintett területen a közkifolyók sem üzemelnek.)
  • A V-8 uszoda – tisztálkodási célból – a vízhiány idején ingyen fogadja azokat a szentendreieket, akik lakcímkártyával igazolhatóan a vízhiánnyal érintett területen laknak.

Frissítés!

Augusztus 12-én a DMRV Zrt. tájékoztatása alapján a korlátozások fenntartása mellett Szentendre egész területén biztosított a vízellátás.
Pilisszentlászlón műszaki hiba miatt az ivóvíz-szolgáltatás nem működik. Az ivóvizet lajtoskocsival juttatják el  a lakosoknak.
Frissítés!
Augusztus 13-án a DMRV Zrt. reggeli tájékoztatása alapján Szentendrén a helyzet változatlan, vízszolgáltatás mindenhol elérhető, azonban a korlátozást fent kell tartani.
Pilisszentlászlón továbbra is lajtoskocsival látják el ivóvízzel a lakosokat.
Frissítés!
Augusztus 14-én a DMRV Zrt. reggeli tájékoztatása alapján Szentendrén a helyzet változatlan, vízszolgáltatás mindenhol elérhető, azonban a korlátozást fent kell tartani.
Frissítés!
Augusztus 15-én a DMRV Zrt. reggeli tájékoztatása alapján Szentendrén a helyzet változatlan, vízszolgáltatás mindenhol elérhető, azonban a korlátozást fent kell tartani.
Frissítés!
Augusztus 16-án a DMRV Zrt. reggeli tájékoztatása alapján Szentendrén a helyzet változatlan, vízszolgáltatás mindenhol elérhető, azonban a korlátozást fent kell tartani.
Frissítés!
Augusztus 17-án a DMRV Zrt. reggeli tájékoztatása alapján Szentendrén a helyzet változatlan, vízszolgáltatás mindenhol elérhető, azonban a korlátozást fent kell tartani.
Frissítés!
A DMRV tájékoztatása szerint a hosszú hétvégén(aug.18-20) a Duna vízszintje tovább apadt, változás egyenlőre nem várható, ezért a vízkorlátozást továbbra is fent kell tartani. Mind Szentendrén, mind Pilisszentlászlón jelenleg minden háztartásban van vízellátás.

Frissítés!

A DMRV. Zrt. 2018. augusztus 28-án az önkormányzatokhoz eljuttatott döntése értelmében a szolgáltató feloldotta a vízkorlátozást. A DMRV jelzése szerint az önkormányzati segítség, valamint a felhasználók támogató együttműködésének eredményeként kisebb, helyi átmeneti nyomáscsökkenésektől eltekintve, sikerült a regionális ivóvízellátó rendszer egyensúlyát megtartani, nagy területeket érintő, kiterjedt, tartós vízhiányokat megelőzni.

 

DMRV Zrt. elérhetőségei:

További cikkeink a témában