Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Húsvéti kirándulások

Programajánló április 3-10-ig

Minden érzékünket kényeztető kirándulás vár ránk a Skanzenben húsvétkor kalácsokkal, kézműveskedéssel és szakrális túrákkal. De kirándulhatunk a nagyhéten a jazz, vagy a műalkotások kápráztató világába is – Szentendre ezen a héten is sokat ígér.

Húsvét a Skanzenben

Rendkívül gazdag programsorozattal várnak minden látogatót húsvét vasárnap és hétfőn a Skanzenben. Lesz mesemondás, gólyalábas előadás, húsvéti határjárás. Lesz tematikus szakrális túra, zenés programok, és természetesen tojásdíszítés nagyon sokféle technikával, írókával, só-liszt gyurma segítségével, kárpátaljai és erdélyi motívumokkal. Bemutatják a gyergyói, a gyimesi, a háromszéki tojásmintákat. A hagyományokhoz híven lesznek kézműves foglalkozások, kiszebábkészítés, gyertyamártás, ujjbáb-készítés, komatálkészítés, textiltulipán- és húsvétikosár-készítés. Többet megtudhatunk a húsvéti népszokásokról is az Ásványrárói lakóháznál, ahol a fiatalok párválasztó játékaival ismerkedhetünk, mindezt Greznár Zoltán és zenekara fellépése kíséri majd. A kisalföldi kalácsokat is megkóstolhatjuk, a kulcsoskalácsot, a húsvéti kalácsot, és rábaközi perecet.

Húsvét a Skanzenben I Forrás: skanzen.hu

Helyszín: Skanzen, Szentendre, Sztaravodai út. 75.

Időpont: 2023. április 9-10.

 

Borbély Műhely Bolba Évával

Az ehavi jazzklub vendége Bolba Éva lesz, aki nem ismeretlen a szentendrei közönség előtt. Zenekarával a Jazzterlánccal, vagy szólóban, duóban már számtalan alkalommal láthattuk őt a környéken. Ezúttal a Borbély Műhely Quartet vendégeként élvezhetjük sokoldalú tehetségét.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. április 4. 19.30.

 

John Wick 4

John Wick neve hallatán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni, és még az sem számít, ha egy egész hadsereget küldenek ellene. Wick számára a nyugodt élet továbbra sem adatik meg, ismét fel kell vennie a harcot, ha egyáltalán szeretné megélni a holnapot, persze a rosszfiúk ezúttal sem tudják, kivel húztak ujjat.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. április 4. 19.30

 

Reflux és táplálkozás

Áprilisban folytatódik Mégis, kinek az egészsége? című előadás-sorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A reflux betegség egyre többeket érint, ám megfelelő életmódbeli szokásokkal és táplálkozással a panaszok csökkenthetők, illetve elkerülhetők. Tóth Eszter, az EFI dietetikusa a betegség táplálkozási vonatkozásairól tart előadást.

Helyszín: HBPMK, Szántó Piroska terem, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.

Időpont: 2023. április 5. szerda 10 óra

 

Kontra

A Szentendrén élő és alkotó Hajdú László a városban kibontakozó konstruktív festészet képviselője.  A mai napig meghatározó, budapesti Stúdió kiállítások 1966-os tárlatán mutatkozott be, majd a hetvenes, nyolcvanas években a Műcsarnok a Dorottya Galéria, és a Francia Intézet is rendezett neki kiállítást. 1968-tól él Szentendrén. Hosszú évek következetes munkájával hozta létre sajátos formarendszerét, amelyben a megszokott négyszögű képformától való eltérés és az expresszív, plasztikus részletekben gazdag, lírai geometria lett a védjegye. Saját szavaival a művei „belső víziók metaforái”, olyan egyensúlyi helyzeteket teremtenek meg, amelyek a valóságban egy finom mozdulattal kizökkenthetők lennének.

Kontra, 2011, akril, vászon, mdf lemez, 54×107

Archaikus, prehisztorikus hangulatú munkáiban a természeti erők, a föld, víz, levegő, tűz megjelenési formáit keresi. A kiállításon legújabb festménysorozatát és ezek alapján készült tíz grafikai lapját láthatja a közönség. A vendégeket Prosek Zoltán múzeumigazgató köszönti majd, a kiállítást pedig Alföldi Róbert színész, rendező nyitja meg. A kiállítás 2023. április 6. – június 25. csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Helyszín: Szentendre Képtár, Fő tér 2-5.

Időpont: 2023. április 5. 17.00

 

Nem kapjátok meg a gyűlöletem

Antoine élete egy csapásra omlik össze, amikor elveszíti feleségét a párizsi Bataclan terrortámadásban. A férfi egyedül marad másfél éves kisfiával, de ahelyett, hogy gyűlöletet érezne az elkövetőkkel szemben, már másnap egy nyílt levélben a szeretet fontosságára hívja fel a figyelmet.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. április 7. 18.0

 

Kippkopp a fűben

Zenés bábelőadás Marék Veronika meséje alapján, melyben Kippkopp elindul barátot keresni magának.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. április 8. 11.00

Kiemelt kép: freepik.com

További cikkeink a témában