Ugrás a tartalomhoz

Heti programajánló

Hová menjünk Szentendrén augusztus 1-7-ig?

31. heti programajánló

 

A nyár legforróbb napjain a kikapcsolódásé, a szabadtéri programoké, és a családé lehet a főszerep. Élvezzük a napsütést a természet közelségében, hajókirándulásokon, és töltsünk minél több időt szeretteinkkel. Szentendrében ezúttal sem fognak csalódni, mert rengeteg olyan programot kínál, ahol minderre lehetőség van!

 

Zanox, kockázatok és mellékhatások

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Időpont: 2022.augusztus 1. 20.45h

Helyszín: P’ Art Mozi, Szentendre

 

Cziffra Bárest

Cziffra együttes Fotó:Szentendrei Teátrum

Az immáron 35 éves Hot Jazz Band annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, amelyet egy szóval jazzkorszaknak nevezünk. A ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz népszerű zenéje kel életre tolmácsolásukban, repertoárjukon megtalálhatók magyar szerzemények is. Olyan csillagokat idéznek meg mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby, valamint olyan komponistákat, mint Seress Rezső, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, George Gershwin, Duke Ellington, Fats Waller.  

Időpont: 2022. Augusztus 3. 20.30

Helyszín: Szentendre, Városháza udvara, Fő tér

 

Interaktív koncert-gyerekeknek

Bordás Barbara és Kékkovács Mara „Mutasd magad” című interaktív koncertjén karöltve jár múlt és jövő, vers és zene, képzelet és valóság. Egy koncert hercegnők és szuperhősök, tudósok és kalandorok társaságában. A bonyodalom sem marad el, ugyanis intergalaktikus vihar közeledik. A hősök azt a küldetést kapják, hogy mentsék meg a meséket. Ismert slágerek, mesék, versek és mondókák segítségével megannyi találós kérdésre kereshetnek és találhatnak választ a gyermekek a zene szárnyán repülve. A koncert után táncház várja a hősiesen küzdő és győzedelmeskedő gyermekeket.

Bordás Barbara és Kékkovács Mara Fotó:Szentendrei Teátrum 

Időpont: 2022. augusztus 7. 10.

Helyszín: Dunaparti Művelődési Ház udvara, Szentendre, Duna korzó 18.

 

Drums koncert

 A zenekar a 90-es évek szubkultúrájából nőtt ki, rendszeresen játszottak a „Tilos az Á”-ban, az Egyetemi Színpadon, a Hold-ban és a Szentendrei Dalmát Pincében. Innen vezetett az út a Sziget Nagyszínpadára, klubokba és fesztiválokra országszerte. Több turnén vettek részt külföldön. Talán legemlékezetesebb koncertjük Al Dimeola előtt, a Pozsonyi Jazz fesztiválon volt 1997-ben. Olyan zenét játszanak, ahol nagy szerepe van a pillanatnak. A világzene egyik első magyarországi képviselői, zenéjükre nagy hatással vannak a magyar, délszláv és balkáni népzene mellett a jazz meghatározó áramlatai is: Miles Davis, Keith Jarrett, John Mclaughlin, Herbie Hancock, John Coltrane.

Időpont: 2022. július 25. augusztus 3. 19-20 körül

Helyszín: Kacsakő bisztró, Szentendre, Duna-korzó, kavicsos

 

Bringatúrák családoknak a Skanzenben

A „Mákszem és Gubó” túra, a Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túra, ahol a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával Mákossal és Gubával.

Időpont: 2022. augusztus 6. 11 h

Helyszín: Skanzen, Szentendre, Sztaravodai út 75.

Szentendre a Dunáról

Különleges sétára és hajókázásra kínál alkalmat a Szentendrei Touriunform iroda. A körülbelül másfél órás, hajózással egybekötött séta során szeretnék megismertetni Szentendre és a Szentendrei-sziget páratlan vízi adottságait, a Dunához kötődő helyi hagyományokat, népszokásokat. A program kezdete egy egyórás könnyed séta, ami után a várost a hullámokról is megcsodálhatják majd! Séta közben szó lesz arról, milyen szerepet töltött be a hajós kereskedelem a város történetében, hogyan járult hozzá a régió felvirágoztatásához, illetve a sok pozitívumon túl, milyen katasztrófák sújtották a folyam-menti településeket. 

Helyfoglalás az alábbi telefonszámokon és e-mail címen lehetséges: +3626/317-965, +3626/317-966 vagy a tdm@szentendre.hu 

Időpont: 2022. augusztus 7. 17h

Helyszín: Tourinform Irodától (2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 22.)

További cikkeink a témában