Ugrás a tartalomhoz

Hová menjünk a héten? Június 27- július 3.

Ezen a héten a strandolásé a főszerep, de progam is akad bőven.

Bár a hőség miatt vélhetően mindenki egy medencében szeretne ülni egész nap, megéri elhagyni a lesötétített szobát, vagy a vizet, mert számos izgalmas program lesz a héten is. 

A Barlangban pénteken 20-tól, perpētuum duó koncert lesz.  Pop és rock alapú experimentális zenére lehet számítani, de dalaikba bekerülnek a jazzes, pszichedelikus és elektronikus elemek is. Belépés ingyenes. Szombaton ugyanott ugyanakkor a Miticej zenekar lép fel. Ők más műfajban utaznak, a pásztorzene, a táncházi muzsika, a mulatós, a kelet európai populáris műfajok egyaránt inspirálták őket. A zenekar tagjai, Asbót Márk furulyákon és hangszálakon, Csisztu Gábor gitáron és Baqais Ádám csellón tolmácsolják a néha sötét, néha vidám hangulatú, fényesre csiszolt vagy csak az út szélén talált dalaikat. Belépő 1200 ft.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban (Pátriárka utca 7.) Hermann Róbert tart előadást 2022. június 29. szerda 18 órai kezdettel  Petőfi Sándor halálával kapcsolatban, ahol szó lesz a legenda megszületéséről, a barguzini csontvázról és arról, miért övezi máig hisztéria Petőfi csontjait. Az előadás ingyenes.

A P’Art Mozi ad otthont június 28. kedd 18:00 órától Török Katalin Szentendre látható és láthatatlan értékei című előadássorozata 4. részének. Ezúttal Pismány történetéről lesz szó. Jegyár: 1000 ft.

A Városháza udvarán az István, a király iskolába megy…címmel, Feke Pál rendezésében mutatják be június 30.-án és július 1-jén Szörényi Levente-Bródy János : István, a király -rockopera koncertszerű keresztmetszete –
Boldizsár Miklós „Ezredforduló” című drámája alapján azt a darabot, melyen az online tehetségkutató felső tagozatos és középiskolás győztesei lépnek a színpadra. Jegyek itt kaphatóak.

Július 2-án pedig Alföldi Róbert rendezésében látható Beaumarchais: Figaro házassága a Budaörsi Latinovits Színház előadásában. Jegyek itt kaphatóak.

A Dragon Pál téren július 2-án 17:00 órakor Kultklasszik! Klasszikusok másképp, könnyen fogyaszthatóan. A program során Monarchia Rézfúvós Kvintett szórakoztatja majd a közönséget könnyű nyári dalokkal!

A Skanzen Amfiteátrumban június 30.-án  Retro Páholy egy előadássorozat, Kovács Péter “KOVAX” vezetésével.

Az est házigazdája Dj. Dominique (Várkonyi Attila), akitől a slágerek forgataga közben sok érdekességet és kulisszatitkot tudhatnak meg a forgatásokról és a szereplőkről a filmek és a zene rajongói. A slágereket Kovács Kati, Csepregi Éva, Hegyi Barbara, Nagy Adri, Bebe, Kovács Péter-”Kovax” előadásában hallhatják. Akik szeretik a villám dallamokat, a slágereket, az önfeledt szórakozást, és  nem utolsósorban a táncot,  azoknak ott a helyük.

Az ÚjMűhely Galériában (Fő tér 2.) kortárs művészek önarcképeit és portréit lehet megnézni a  ViszontLátás című kiállítás keretében július 30-ig.  „A kiállítás íve a művészek önábrázolásaitól indulva, portrékon keresztül vezet az önmagunkkal való szembenézés felé. Ezért néhány ponton tükröket is elhelyeztünk a tárlat enteriőrrészleteiben, amelyek a művészi gyakorlat elsajátítására ösztönöznek” – vallja Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora. A kiállító művészek: Benyovszky-Szűcs Domonkos, Czene Márta, Gesztelyi Zsuzsi, Görög László, Haniko, Határ Attila, Incze Mózes, Jagicza Patrícia, Kaliczka Patrícia, Kontra Ágnes, Kósa Dorothy, Lengl Orsolya, Majoros Áron, Mátyási Péter, Papageorgiu Andrea, Szabó Franciska, Szabó Klára Petra, Szabó Tamás, Tayler Patrick, Verebélyi Diána, Verebics Ágnes és Verebics Katalin.

A Rám-szakadékba lehet kirándulni július 2-án a Pilates Barangoló keretében. A korai kelésért kárpótolni fogja a túrázókat, hogy Fehér Györgyi, a Duna Múzeum múzeumpedagógusa fog mesélni a Pilisről és annak minden tücskéről, bogaráró, fáit,ról gyógynövényeiről. Az ebéd előtt lesz egy kis pilates is. A körtúra 8.8 km hosszú, 112 m szintkülönbséggel. A túra díja: 1000 ft.

Címlapkép: bocifiu/Indafotó

További cikkeink a témában