Ugrás a tartalomhoz

Hosszú sorokkal nyitott a SZEI

Hosszú sorok, értetlenség, bizonytalanság  – valahogy így lehetne jellemezni a májusban újranyitott szakrendelést. Kedden délelőtt néztük meg, hogyan indul újra az egészségügy csikorgó kereke Szentendrén.

A szakrendelő bejáratánál lábnyomok jelzik hova kellene állni, az emberek úgy ahogy betartják a kellő távolságot, és maszkot is nagyon sokan vettek fel. Többen nem tudják, van-e éppen rendelés, vannak, akik időpont nélkül várakoznak. Ezért is érdemes indulás előtt ellenőrizni az internetes tájékoztatót, hogy ne érjen senkit meglepetés.

Ami biztos, ha valaki el akar jutni az ajtóban kifüggesztett tájékoztatóig, számítson a beszólásokra, gyanakvó tekintetekre, epés megjegyzésekre. Az elől állók sem igazán látják át mi fog velük történni, így bizonytalanságban várakoznak. Az ajtóban TRIÁZS (betegosztályozás – a szerk.) feliratú asztalka, pad, és egy egyszer használatos köpenyben, maszkban, kesztyűben lévő dolgozó vár, és mindenkit megmér egy lázmérővel. Egy idősebb hölgy próbál bejutni, időpontja van, azt magyarázza, mondták neki, menjen nyugodtan be.

Ehhez képest a triázs dolgozó folyamatosan csak azt mondogatja neki, hogy menjen ki, nem állhat egyszerre több ember ilyen közel az ajtóban. Ez már annak fényében is meglepő, hogy bent ugyanúgy nincs meg a megfelelő távolság a várakozók között, mint az ajtóban, így erődemonstráláson kívül sok dolog nem indokolja, hogy ne kapjon érdemi választ. A hölgy nem érti az ellentmondó információkat, s mivel érdemi választ nem kap, csalódottan távozik. Bent kis asztalkák mellett ülnek a várakozók. A földszint egy részét fájós fogúak foglalják el, annyian vannak, hogy az első emeleti váró megtelt velük. Van, aki időpontra jött, más csak jött, mert megfájdult a foga. Bárkit kérdezek, nem tudja mire számíthat, ki rendel, és ki nem. Kifelé menet megállít egy fiatal srác, a traumatológiára jött, de nincs időpontja. Vajon fogadják? – találgatjuk közösen. Egy kerekes székben ülő hölgy gyógytornára jött kísérőjével, ő is bizonytalan bár neki van időpontja, de még nincs rutinja, hogy és mint mennek a dolgok az új rendszerben.

Rendelések május 18-22 között

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.