Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 8.

  • Szentendrén – ahogyan a fővárosban és egész Pest megyében – érvényben van a kijárási korlátozás, a lakóhelyet csak alapos indokokkal lehet elhagyni. E hétvégén, 9-én és 10-én nem lesz forgalomkorlátozás a Belvárosban, de a Rendészet munkatársai ellenőrizni fogják, hogy mindenki betartja-e a kormányrendeletben előírtakat. Várhatóan megnő a turistaforgalom, ezért a fertőzésveszély miatt a városvezetés kéri a szentendreieket, hogy csak alapos indokkal hagyják el lakóhelyüket.
  • Pályakarbantartás miatt változik a szentendrei HÉV közlekedése a május 9-10-i, 16-17-i és 23-24-i hétvégén. A módosított menetrend szerint csak a Szentendréig közlekedő vonatok járnak, tehát a Batthyány tér és Békásmegyer között 10 helyett 20 percenként jár a HÉV.
  • Május 9-én, 17 órakor a Vujicsics Tihamér Zeneiskola szaxofonkvartettjének tagjai adnak szerenádot a Rózsakertben, a 4. számú épület előtti füves területen. A fiatal, tehetséges zenészek repertoárjában a komolyzenei daraboktól kezdve a big band jazzen keresztül, a modern zenék feldolgozásáig minden szerepel, így színesítve és élvezetessé téve a koncerteket. A zenekar tagjai: Mészáros Péter, Marót Márton, Fáy Lukács, Okrutay András, tanáruk Nagy Viktor szaxofonművész. A szervezők kérik, hogy mindenki maradjon a lakásában, a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék, hallgassák! A szerenádot a Kulturális Központ Facebook oldalán közvetítik.
  • Két személygépkocsi ütközött össze ma reggel a 11-es főút 16-os kilométerénél, Szentendre közelében. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szentendrei hivatásos tűzoltók a beszorult embert a roncsból kiemelték, áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Forrás: Csámpai Attila, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További cikkeink a témában