Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 7.

  • Tűzhelyen felejtett étel okozott problémát szerdán délután a Bolgár utcában, egy kétemeletes társasház egyik lakásában. A tűz miatt a helyiségek füsttel telítődtek, a lakásban csak egy kutya tartózkodott. A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók a még égő és izzó részeket eloltották, majd átszellőztették és átvizsgálták az ingatlant, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A bent lévő kutyát az egységek kimentették, az életét már nem lehetett megmenteni. (Forrás: Csámpai Attila tű. százados, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
  • A tegnapi piacnyitást mindenki örömmel fogadta, de gondot okozott az életkor szerinti vásárlási idősáv. A tanulságokat levonva szombaton módosulnak az idősávok: 6 és 9 óra között a 65 év alattiak, 9 és 12 óra között a 65 év felettiek, 12 és 14 óra között ismét a 65 év alattiak vásárolhatnak. További fontos szabályok: kötelező az arcmaszk viselése árusoknak, vásárlóknak egyaránt; illetve az egymástól való másfél méter betartása. Nincs vásárlási időkorlát, de mindenkit gyors vásárlásra kérnek, valamint arra, hogy egy háztartásból lehetőleg csak egy felnőtt menjen vásárolni, és hogy a termékeket az áru átadásáig, lehetőleg csak az árus fogja meg. A szerdai napok általában kisebb forgalmúak, egyszerre kb. 40–50 ember tartózkodott a piacon. Szombaton azonban nagyobb forgalomra lehet számítani, a másfél méter távolság betartásával egyszerre kb. 100 ember vásárolhat. Emiatt szombaton sorban állásra kell számítani a bejáratoknál – a piac üzemeltetője és a Rendészet kéri mindenki türelmét és megértését.
  • A koronavírus okozta helyzetet látva Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata – a dalmát bratovstine hagyományait folytatva – a napokban kisebb segélycsomagot juttat el idős, kevésbé tehetős dalmát társainak. A csomagban, amelyet a városi segítő szolgálat visz ki, rövid biztató levél kíséretében védőmaszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, vitamin pótlására gyümölcslevet, mézet stb., és a dalmátokra való emlékeztetőként bagócát, slanutkát, magyarul csicseriborsókonzervet is tartalmaz a csomag.

További cikkeink a témában