Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 25.

  • A járványveszély mérséklődésével a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. újraindítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtést. Az első szállítási nap június 1. (hétfő), ekkor a H3-as körzetbe sorolt utcákból kerül elszállításra a zöldhulladék, majd június 2-án a K3-as körzet, június 3-án az SZ3-as körzet utcái következnek. A gyűjtési naptár: innen pdf formátumban is letölthető.
  • Június 1. hétfőtől a Szabadkai utca 9. alatti hulladékudvar teljes kapacitással működik, és nincs szükség előzetes időpont-egyeztetésre. Továbbra is javasolt a hulladékudvar területén a maszk és kesztyű használata, illetve a nagyobb távolság megtartása az udvar látogatásakor. A Városi Szolgáltató tájékoztatása szerint gumiabroncsok leadására továbbra sincs lehetőség. A hulladékudvar nyitvatartási ideje: H-P 7:00-15.30, Szo 7:00-13:00.
  • Új mosógépre van szükség a Hajléktalanok éjjeli menedékhelye és nappali melegedő lakói számára, a jelenleg használatban lévő ugyanis rövid időn belül teljesen tönkremegy. Az eszköz rendkívül fontos az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalanoknak, ezért a szálló vezetői nagy köszönettel fogadnának egy használt vagy új mosógépet adományként.
  • Mától a városi bölcsőde a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működik. Aki szeretné igénybe venni az ellátást, a megszokott rend szerint, előző nap fél tízig kell jeleznie. Az ellátás igénybevételéhez nincs szükség orvosi igazolásra.
  • Kirándulás közben megsérült turista lementésében kértek segítséget a katasztrófavédelemtől vasárnap délután Visegrádon, a Mogyoróhegy utcánál. A helyi önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon a sérült embert huszonnégy méter szintkülönbséggel biztonságos helyre levitték, onnan a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat speciális járművével szállították el a mentőautóig. (Forrás: Csámpai Attila, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

További cikkeink a témában