Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 21.

  • Fokozatosan újraindul a személyes ügyfélfogadás a Városházán, a teljes újranyitás dátuma július 3. péntek. A legtöbb ügytípus a Városi Ügyfélszolgálatnál (Duna korzó 25., Fehérház) intézhető, itt július 3-ától fogadják ismét személyesen az ügyfeleket az időpontfoglalást követően (300-407; ugyfelszolgalat@szentendre.hu). A Hivatalban jelenleg részlegesen – az anyakönyvvezető és az Adóiroda – fogadnak személyesen ügyfeleket. Június 2-án (kedd) nyit a teljes Hatósági iroda, időpontot a személyes ügyfélfogadáshoz a Városi Ügyfélszolgálatnál lehet kérni. A Főépítészi irodán július 3-ától lesz ismét ügyfélfogadás, előzetes időpontkérés: kiss.gabriella@szentendre.hu.
  • Május 18-tól újraindult több szakambulancia a Szent Margit Kórházban. A vizsgálatokra, kezelésekre telefonon és e-mailben kell előzetesen időpontot foglalni. A betegek előszűrés – testhőmérséklet-mérés, kérdőív kitöltése – után, szájmaszkban látogathatják az intézményt.
  • A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. A gyermekfelügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek. Tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni.

  • Harminc méter magas faág tört le tegnap délután Pomázon, a Kiskovácsi kórháznál. A letört ágon kívül további ágak megrepedtek, épületeket, járókelőket veszélyeztettek. A letört és a megrepedt ágakat a pomázi és a szentendrei hivatásos tűzoltók távolították el, szüntették meg ezzel a veszélyhelyzetet. (Forrás: Csámpai Attila, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

További cikkeink a témában