Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 20.

• Május 23-tól, szombattól ismét megnyitja kapuit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A múzeum sétálójeggyel látogatható a megszokott nyitvatartási időben – keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között. Rendezvényeket előreláthatólag augusztus 15-ig nem tartanak. A Magyarország népi építészetét, lakáskultúráját bemutató házak, épületek még zárva lesznek, de egyes épületbelsők megtekinthetők, üvegfallal ellátott kiállítás látogatható, illetve a vendégek sétálhatnak a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon és a múzeum 60 hektáros parkjában. Nyitva tartanak a múzeum boltjai, vendéglátóegységei: az Étterem, a Pékség, a Portéka- és Szatócsbolt. A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft.

• Tegnap délután megtalálták dr. Bartha Zsolt autóját Esztergomban, orvosi műszereivel együtt. A háziorvos autóját másfél héttel ezelőtt lopták el háza elől EKG, vérnyomásmérő, vércukormérő, INR és az EESZT bejelentkezéshez szükséges eszközök, orvosi táska és sürgősségi táskával együtt. Az eltűnt eszközök pótlására hamarosan gyűjtés is indult, melynek köszönhetően 3 millió forint jött össze. Az orvos fia, Álmos facebook oldalán közzétette, hogy mivel a gyűjtés okafogyottá vált, mindenkinek visszautalják az összegyűjtött összeget. Ha valaki nem tart rá igényt, akkor az általa utalt összeget a piliszszentlászlói rendelő berendezésére és felszerelésére fordítják.

• Ma megjelent a Szentendre és Vidéke 7. lapszáma, melynek témája a család. A lap 6000 példányának postaládákba való terjesztése megkezdődött, s e hét végéig tart. További példányok az alábbi helyszíneken érhetőek el: HÉV állomás melletti SPAR üzlet, Ady Endre úti SPAR üzlet, HÉV állomás (doboz), Városháza (porta), Fő téri könyvesbolt, Lázár cár tér (doboz), Püspökmajor-lakótelep (doboz), Dobozi utcai CBA, Príma Pék (Dumtsa Jenő utca), patakparti zöldségüzlet, Sas utcai gyógyszertár (doboz), Péter-Pál utcai szerkesztőség. Lapunk online is olvasható ITT.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Érvényesek az okmányai? című bejegyzéshez

Érvényesek az okmányai?

A 2024. évi választások miatt kiemelt jelentőségű, hogy a választópolgárok okmányain érvényes adatok szerepeljenek