Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 13.

  • Döntöttek a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatói pályázatáról az április 8-i rendhagyó módon megtartott képviselő-testületi ülésen. A képviselők egyhangúlag támogatták Prosek Zoltán kinevezését, az új intézményvezető megbízatása június 1-jétől 2025. május 31-ig szól. A döntést a szakminisztérium is jóváhagyta. Prosek Zoltán művészettörténész korábban több budapesti galéria vezetője volt, 2006-tól a Paksi Képtár szakmai vezetőjeként, 2007-től vezetőjeként dolgozott. (Az igazgatóval a SzeVi május 20-án megjelenő lapszámában olvasható interjú.)
  • Elhunyt Csentős László (1938-2020), a Duna Menti Regionális Vízmű Vállalat Jobbparti Üzemigazgatóságának korábbi vezetője. Irányítása alá tartozott a Dunakanyar három híres termálstrandja is (Pap-sziget, Leányfalu, Visegrád-Lepence). Ebben a közel két és fél évtizedben aktív támogatója volt a város vízisport-életének (kajak-kenu, úszósport), mint a Vízmű SE elnöke. Temetésére szűk családi körben került sor.
  • Homlokzati tűzterjedési vizsgálatot végez az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) Tűzvédelmi Laboratóriuma holnap, május 14-én 11 órától egy erre a célra szolgáló épületen a Dózsa György úti telephelyén. A vizsgálatot viszonylagos szélcsendben, 15 ±10°C-nál magasabb hőmérsékletnél és csapadékmentes időben lehet elvégezni. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a vizsgálatot, akkor azt május 15-20. között végzik el.
  • Három személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt a Dunakanyar körút és a Vasúti villasor kereszteződésében, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. (Forrás: Csámpai Attila, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

További cikkeink a témában