Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 12.

  • A hétvégén a Belvárosban és a Duna korzón is megteltek a parkolók, meglepően sok külföldi turista is érkezett, többnyire kisbuszokkal, 10–16 fős csoportokban. A kirándulók nagy része betartotta a rendelkezéseket, a távolságtartással csak a cukrászdáknál, lángossütőnél kialakult soroknál volt gond, de figyelmeztetésre mindenki távolabb állt a másiktól. A Szentendrei Rendészet nem indított eljárást senki ellen.
  • A szombati piaci nap legfőbb tapasztalata, hogy az életkor szerinti vásárlási idősávokat még meg kell szokni: sorban állások alakultak ki a korcsoportok szerinti idősáv-váltásoknál. A piaci vásárlás életkor szerinti idősávja: 9.00–12.00 között a 65 év felettiek vásárolhatnak, a 65 év alattiak pedig 6.00–9.00, illetve 12.00–14.00 óra között. Az arcmaszk viselése árusoknak és vásárlóknak egyaránt kötelező, illetve az egymástól másfél méteres távolság betartása is. A piac üzemeltetője – a Helyi Operatív Törzzsel egyetértésben – csak minden második árushely megnyitását engedélyezte, így több ismert árust hiába kerestek a vásárlók a piacon.
  • A hulladékudvarban május 11-től már a lombhulladék leadására is van lehetőség. Az udvarba belépéskor kötelező a szájmaszk és a kesztyű viselése. A hulladék leadásához előzetesen időpontot kell foglalni a 06-20-440-5284-es telefonszámon, munkanapokon 7:00-15:00 között.

További cikkeink a témában