Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 24.

  • Visszaáll a fizetős parkolás rendje július 1-jétől, a veszélyhelyzet idejére elrendelt díjmentes parkolás Szentendrén június 30-án, kedden lejár. A parkolásért a belvárosban 9:00–20:00 óra között kell fizetni, a Vasúti villasori sorompós parkolóban pedig a 6:00–22:00 óra közötti időszakban.
  • Felújítják a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár villamoshálózatának egy szakaszát, a munkálatok június 29-én kezdődnek, és a tervek szerint augusztus végéig tartanak. . A felújítást a város saját forrásból finanszírozza, költsége 27,38 millió Ft + áfa. A korszerűsítés első hetében, június 29-től július 5-ig a könyvtár teljes egészében zárva tart. Utána a felújítással érintett gyermekkönyvtár, fonotéka és helytörténeti gyűjtemény zárva lesz, de a szolgáltatásokat fenntartják: a folyóiratolvasónál gyermekkönyv-, illetve DVD/CD-részleget alakítanak ki, szükség esetén pedig a könyvtárosok a lezárt területekre is be tudnak menni. Július 6-tól a könyvtár a rendes nyitvatartási időben fogadja az olvasóit, vagyis naponta 9-től 19-ig, szombaton 9-től 13-ig, szerda és vasárnap szünnap.
  • „Veszélyben a jövőnk!” címmel tett közzé felhívást közösségi oldalán a szentendrei székhelyű Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Balázs László, a szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy nem nagy segítségre, csak néhány ezer forintra van szükségük, ahhoz, hogy biztonságosan tudják végezni az önkéntes szolgálatot. A közhasznú szervezet folyamatosan bővíti az eszközparkját, és egyre több munkatárssal dolgoznak, így értelemszerűen a költségeik is nőnek. A jó idő közeledtével pedig megszaporodik a vízibalesetek száma is, ahol a kutató-mentő szolgálat munkatársai nagy segítséget tudnak nyújtani. A felajánlásokat a bankszámlájukra várják: CIB 10700718-43073504-51100005. További információ: +36 70 458 7001 vagy info@kutat-mento.hu

 

További cikkeink a témában