Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 18.

  • Szúnyoggyérítés lesz Szentendrén június 24-én, szerdán az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A lakosság részére javasolt intézkedések: a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a gyérítés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, a külső levegőt bejuttató szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.
  • Fülöp Zsolt polgármester a Bükkös-parti piac árusaitól érkezett panaszok miatt közvetlen és zártkörű egyeztetést kezdeményezett – a június 17-i fórumon mintegy 40 árus vett részt. Fülöp Zsolt kérte őket, hogy mondják el tapasztalataikat és javaslataikat, mert az önkormányzatnak legkésőbb 2021 elején döntenie kell a piac üzemeltetésének, működtetésének kérdéseiről. A piacon – ahogy minden bevásárlóhelyen – eltörölték az idősávokat, életkortól függetlenül bármikor lehet mostantól vásárolni!
  • Június 26-án, pénteken 15 órakor vesznek végső búcsút Pirk Ambrustól a Szentendrei Köztemetőben, a római katolikus egyház szertartása szerint. Pirk Ambrus Ormos Imre díjas táj- és kertépítész mérnök, iparművész, Szentendre Város Pro Urbe díjazottja életének 76. évében, 2020. június 11-én, hosszú, türelemmel viselt szenvedés után hunyt el.
  • A Kisforrás utcai lakóközösség a város 1+1 programjában támogatást nyert el az utca egy szakaszán a magasfeszültségű hálózat földkábeles kiváltására. A projekt teljes költsége 8,25 millió Ft, melynek felét a lakók, másik felét az önkormányzat biztosítja a június 22-én kezdődő munkálatokhoz. A kivitelezés várhatóan július 3-án fejeződik be. A kivitelezés időszaka alatt, június 25-én és 29-én áramszünet várható 10:00-14:00 óra között a Kadarka, a Kálvária, a Kisforrás, a Kút, a Pásztor, a Szűcs József, a Kavics, a Leányka, a Líra, a Mester, a Puskin és a Zimmer János utca egyes ingatlanjainál – a lakókat az ELMŰ közvetlenül értesíti.
  • Június 15-én lezárult a Kulturális Központ által meghirdetett társasjáték-készítő versenyre való jelentkezés, melyre négy korcsoportban várták a pályaműveket: óvodás (3-6 éves), kisiskolás (7-10 éves), tinédzser (11-18 éves) és felnőtt korosztályban. A zsűri már nekilátott az értékelésnek, de a Szentendrei Kulturális Központ facebook oldalán a Közönségszavazás: Társasjáték-készítő verseny pályaművek című fényképalbumban a közönség is kiválaszthatja a neki legjobban tetsző alkotást. A zsűrizés és a közönségszavazás június 16-án 12 órától június 23-án 12 óráig tart. Eredményhirdetésre június 24-én, 12 órakor kerül sor a Kulturális Központ web- és facebook oldalán.

További cikkeink a témában