Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 16.

  • A veszélyhelyzeti rendelkezések visszavonása után is fenntartja a védett ivóvízbázisokra kiadott belépési tilalmat a Fővárosi Vízművek, ezekre a területekre kizárólag a társaság munkatársai és az általuk megbízott szakemberek léphetnek be, munkavégzés céljából. A védett ivóvízbázisokra a korábban kiadott belépési engedélyek sem érvényesek. A Fővárosi Vízművek emlékeztet: a világ számos területén a védett vízbázisokat állandóan elzárva tartják a nagyközönség előtt, nem csak járványhelyzetben nem látogathatók. Az északi vízbázist a Szentendrei-szigeten, valamint a folyó bal partján lévő védett területek alkotják, amely a fővárosi vízszükséglet mintegy 70 százalékát elégíti ki.
  • Közúti elsősegély vizsgát tart a Vöröskereszt Szentendrén június 22-én, hétfőn. A vizsgára a zsuzsi.paulusz@voroskereszt.hu e-mail címen vagy a 06 70 933 8444 telefonszámon lehet jelentkezni.
  • Elkezdte az öthetes alapkiképzést a Sportszázad 23 katonasportolója. A Sportszázad egyik rendeltetése, hogy hidat képezzen a Magyar Honvédség és a civil társadalom között. Azzal, hogy a Magyar Honvédség lehetőséget biztosít a Sportszázad élsportolói számára, hogy katonaként is szolgáljanak megvalósul a katonai életpályamodell. Akinek véget ér az aktív élsportolói pályafutása, a Magyar Honvédség berkein belül helyezkedhet el. A kiképzés július 10-ig tart. Ugyanezen a napon az alapkiképzésen részt vett katonasportolók ünnepélyes honvédesküt tesznek, ami után újra az olimpiai felkészülésé lesz a főszerep, hiszen az alakulat legtöbb tagja olimpiai kvótával rendelkezik, valamint a nemzetközi versenyeken is indulnak, de ha a szükség úgy kívánja a határvédelmi feladatokban is kiveszik részüket.
  • Július 27. és augusztus 2. között, a III. Régizenei Nyári Akadémia keretein belül idén Szentendrére várják mindazokat a 14. életévüket betöltött zenészeket, akiket érdekel a régebbi korok zenekari és kamarazenei repertoárjának „korhű”, „stílushű” megszólaltatása. Jelentkezési határidő: július 15. A kurzus fő célja, egy lehetőség szerint „autentikus” vonós zenekari hangzáskép kidolgozása, aminek létrehozásában idén is számítani lehet Gáborjáni Kinga művész segítségére a cselló és gambajátékot és a continuót illetően, és idén is lesz fuvola-, ének-, sőt improvizáció-oktatás is. Jelentkezni historikus és modern hangszerekkel egyaránt lehetséges! Részvételi díj: 30 000 Ft, napijegy passzív hallgatóknak: 6000 Ft.
  • A szentendrei rendőrök motorosrendőrök segítségével a múlt hét pénteken fokozott közúti ellenőrzést a térség 13 településén, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat. A járőröknek vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, elsőbbség meg nem adása, be nem kapcsolt biztonsági öv és ittas vezetés miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzések folytatódnak.

További cikkeink a témában