Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 15.

  • Megváltozik a forgalmi rend a Duna korzón, a Péter-Pál utca és a Lázár cár tér közötti szakaszon június 26-tól szeptember 1-jéig. Hétköznapokon – hétfő 07.00 órától péntek 7.00 óráig – az útszakasz a Péter-Pál utca irányából a kétirányú forgalmi rend helyett egyirányú forgalmú úttá módosul. Hétvégi napokon – péntek 7.00 órától hétfő 7.00 óráig – a Duna korzót lezárják.
  • Folytatja a márciusban megkezdett füstgenerátoros ellenőrzést a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a csatornahálózaton. A cél, hogy a csapadékvíz közcsatornába történő illegális bevezetését felderítsék, a város egyes területein előforduló szennyvízkiöntések megszüntetése érdekében. A már korábban felderített, de a járványügyi helyzetre tekintettel ki nem küldött felszólítások postázását a DMRV megkezdi a felhasználók részére. Az alkalmazott füstadalék nem tartalmaz veszélyesnek minősülő anyagot,vagy a koncentrációja nem éri el a vonatkozó jogszabályban meghatározott mértéket.
  • A tavaly hagyományteremtő szándékkal megrendezett Szobrok a kertben című tárlat folytatásaként idén nyáron ismét kortárs szoborművek népesítik be a Szentendrei Régi Művésztelep (Bogdányi u. 51.) ligetes parkját. A szoborkiállítást június 17-én, szerdán 18 órakor megnyitja: Schneller János művészettörténész, közreműködik Grecsó Zoltán, a Willany Leó Társulat táncosa. A kiállító művészek: Baráth Fábián, Bakos Ildikó, Colin Foster, Farkas Zsófia, Kovách Gergely, Majoros Áron, Martin Henrik, Melkovics Tamás, Plank Antal, Szabó Ádám, Szabó György. Megtekinthető szeptember 27-ig, hétköznap 9 és 17, hétvégén 10 és 17 óra között.
  • 2020-ban is lesz Szentendre napja a Lupa-tónál, június 21-én, vasárnap. A szentendreiek egész nyáron féláron léphetnek be a Lupa Beachre, ezen a napon pedig ingyen.

További cikkeink a témában