Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – április 27.

Összeállításunk a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük.

  • Április 22-én nagy érdeklődés mellett nyitott a Szentendrei Éléstár, amelyet a Helyi Operatív Törzs és a Családsegítő kezdeményezésére hoztak létre a járványhelyzetben nélkülözők megsegítésére. Az Éléstár alapját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 150 ezer forint értékű adománya és Szentendre Város Önkormányzat induló, 500 ezer forintos támogatása adta. Magánszemélyek 130 ezer forint értékben hoztak élelmiszert és tisztítószert az Éléstárba. Az első két nap szinte a teljes készletét kiosztotta a rászoruló jelentkezők között, összesen 84 csomag talált gazdára, 780 ezer Ft értékben. A harmadik napon a már újabb adományokkal kiegészült készletből 44 csomagot osztottak ki, összesen 385 ezer forint értékben. A Szentendrei Éléstár teljes kapacitással működik a hét három napján, szerdától péntekig, 14-18 óráig. A készletek vészesen fogynak, ezért kérnek mindenkit, aki teheti, adakozzon!
  • Szentendre Város Önkormányzata felhívást tesz közzé Szentendre Város Díszpolgára Cím és PRO URBE Emlékérem kitüntetések adományozására. A javaslatok beérkezési határideje: 2020. május 29. (péntek). A városi kitüntető díjak átadására minden év augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk alkalmából kerül sor, a díjakat a képviselő-testület nevében a polgármester adja át. Kérik, hogy a javaslattevők a méltatások szövegét 10-15 gépelt sorban fogalmazzák meg az itt letölthető adatlapokon, majd e-mailben küldjék el a jegyzo@szentende.hu e-mail címre.
  • Az ivóvíz közműhálózat karbantartási munkái miatt április 28-án, kedden 9 és 15:00 óra között nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható a Barackos úton a Kömény u. és a Vörösgyűrű sétány közötti szakaszon, valamint a Kömény, Bogáncs, Borz, Bokréta, Kikerics, Cserjés és Búzavirág utcákban.
  • Kigyulladt egy kisteherautó vasárnap este Pomázon, a Szárazér utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett, körülötte lángra kapott a száraz aljnövényzet is. A tüzet a pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket és vizsgálták át a leégett területet. (Forrás: Csámpai Attila tű. százados, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
  • A Szentendrei Teátrum és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „zöld-együttműködésében” április 27-től különleges mesesorozat indul az éterben Hangos Hétfő címmel. A kedves, ismeretterjesztő online mesék a természet szeretetére és tiszteletére tanítanak. A Hangos Hétfő meséjének szereplői: a vörösbegy, az ökörszem mellett a Szentendrei Teátrum logómadárkája is feltűnik, s mellettük a történetet illusztráló képeken keresztül megismerhetik a gyerekek, hogy milyen a tajtékos kabóca, a pirókegér, a cickafark, a szarkaláb, a kányazsombor vagy a turbolya. A mesevideókat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület YouTube csatornáján, az MME és a Szentendrei Teátrum Facebook-oldalán láthatjuk-hallhatjuk.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Legyen farsang! című bejegyzéshez

Legyen farsang!

Ezen a héten megnézhetjük, milyen lenne a város az építész hallgatók szemével, elmehetünk farsangi mulatságra, a kicsiket pedig mesehallgatásra és nézésre várja a könyvtár.