Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle április 30 – május 6.

Fűben hevert, rosszul járt

Fűben heverni egyáltalán nem bűn, kivéve ha az ember ellen körözés van folyamatban, és a rendőrök igazoltatják. Ez történt ugyanis egy 48 éves férfival, akihez azért mentek oda 2022. április 30-án délután a járőrök, mert azt hitték rosszul van. Kiderült, rosszul ugyan nincs, de hamis személyes adatokat adott meg. Mikor előkerült a személyes okmánya, kiderült, négy elfogatóparancs is szerepel a neve mellett – számol be a hírről a police.hu. A férfit előállították.

Újra kapható a Dunakanyar napijegy! 

Azoknak, akik autó helyett tömegközlekedéssel fedeznék fel a Dunakanyart, jó hír lehet, hogy 2499 forint ellenében – 26 éven aluliaknak 1999 forintért –  egy napon át lehet a Mahart PassNave hajóit, a vonatot, a HÉV-et és a buszt is igénybe venni. A pontos részletek itt érhetőek el.

Bajnok a Szentendrei Női Kézilabda Egylet! 

Még vége sincs a bajnokságnak, de máris 38 ponttal első helyen áll a Szentendrei NKE. Két fordulóval a vége előtt 7 ponttal van lemaradva az Esztergomi Vitézek RAFC – számolt be a hírről a szentendendre.media.hu. A csapat akár NB I/B-be is kerülhet teljesítményével. A következő meccs május 14-én Szentendrén lesz, ott a második helyen álló vitézekkel küzdenek meg a lányok.

Pályázat a Spar környékére

Az április 27-i képviselő-testületi ülésen indítványozták, hogy nyilvános pályázatot írjanak ki a HÉV-melletti területre – írja a szentendre.media.hu.  A földhasználati szerződés és településrendezési szerződés keretében „a beruházás keretein belül támogatott funkció: kereskedelmi-és szolgáltatóközpont.” – írják az előterjesztésben. Fülöp Zsolt elmondása alapján a pályázónak három koncepciótervet kell benyújtani, a kiválasztottból fog részletes kiviteli terv készülni.  A” Hév-végállomás környékének fejlesztését érintő kérdésekben a polgármester tanácsadója Gyalay-Korpos Gyula, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke lett, aki szintén felszólalt a Képviselő-testület ülésén. Kiemelte, ez a fejlesztés nem kifejezetten vonzó a beruházók számára, mert nagyon sokféle érdeket kell figyelembe venni és összehangolni, egyezségre kell jutni az érdekelt felekkel. De még ha lesz is befektető, aki több tízmillió forintból elkészíti a terveket, akkor is előfordulhat – és ez a legnagyobb kockázata a beruházónak –, hogy a kormány által létrehozott plázastop bizottság azt közli, nem ad engedélyt a beruházásra. – hangsúlyozta Gyalay-Korpos Gyula.” – számolt be az ülésről a Szentendrei Médiaközpont.

Marvel filmet forgattak Szentendrén

A Moon Knight (Holdlovag) több jelenetét is Magyarországon forgatták, Budapest mellett feltűnik Szentendre is a képregényből készült filmben, melyet a Disney+-on lehet majd megnézni – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A fiataloknak készülő filmről itt olvashat bővebben.

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.