Ugrás a tartalomhoz

Házszámtáblák kihelyezését ellenőrzi az önkormányzat

Szentendre több utcájában is problémát jelent az ingatlanok beazonosítása a házszámok nem megfelelő feltüntetése miatt. Azon utcákban, ahol a házszámok felülvizsgálata már megtörtént, és az egyszerűbb tájékozódást megkönnyítő, házszámokkal is ellátott közterületnév-táblák már kihelyezésre kerültek, az önkormányzat átfogó ellenőrzésbe kezd. 

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Bizonyára Önnek is sok bosszúságot okozott már magánéletében, vagy munkájának ellátása során, amikor nem talált meg egy-egy címet. Szentendre város több utcájában is problémát jelent az ingatlanok beazonosítása a házszámok nem megfelelő, nem kellőképpen látható feltüntetése miatt.

A tájékozódást segítő táblák hiánya megnehezíti a betegszállítók, postai kézbesítők, mentők, tűzoltók és egyéb közszolgáltatók munkáját is. Ennek javítása érdekében – a központi jogszabályok alapján jegyzői hatáskörbe utalt feladatot ellátva – azon utcákban, ahol a házszámok felülvizsgálata már megtörtént és az egyszerűbb tájékozódást még inkább megkönnyítő, házszámokkal is ellátott közterületnév-táblák már kihelyezésre kerültek, az önkormányzat átfogó ellenőrzésbe kezd.

Kérem, hogy 2018. január 31. napjáig gondoskodjon az ingatlan házszámának Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület- és településrész-nevek megállapításáról, valamint a házszámozás rendjéről szóló 20/2016. (VI.20.) önkormányzati rendeletének 11. §-a szerint az épületen való feltüntetéséről, amennyiben az korábban még nem történt meg, vagy nem a megfelelő házszámot tartalmazza.

Az ellenőrzésre váró utcák a következők: Barackos út, Sztaravodai út, Cseresznyés út

Felhívom a figyelmét, amennyiben fenti kötelezettségének nem tesz eleget, 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal sújtható vagy a hatóság hivatalból eljárást indít, melynek keretében természetes személyek esetén tizenötezer forinttól kétszázezer forintig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén húszezer forinttól kétmillió forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabásának van helye.

Kérem Önt, hogy a házszámtábla kihelyezésével tegyen eleget a rendelet előírásainak.

 

Dr. Gerendás Gábor

jegyző

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.