Ugrás a tartalomhoz

Háromszor annyi drónt nyertek, mint ahányan voltak!

Elsöprő győzelmet aratott a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium csapata a Legyélteis! 2018-as évi játékán. A versenyre országszerte neveztek a középiskolák kreatív tanulóiból szerveződő csapatok. Négy forduló során küldték be pályamunkáikat. A feladatok a történelem, rajz, kémia és informatika tantárgyakhoz kötődtek, a legfontosabb szempont a feladatok ötletes megvalósítása volt, valamint az informatikai és okoseszközök használatában való jártasság is kellett a sikerhez.

A verseny magas színvonalát biztosította, hogy Magyarország vezető középiskoláinak és egyetemeinek oktatóiból kerültek ki a zsűri tagjai, valamint hogy több multinacionális cég támogatta a rendezvényt.

A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium öt 10. osztályos diákja: Prónai Sára, Bálint Gergely, Dudás Norbert, Érfalvy Dávid és Petrovity Márkó alkotta a KaCsapatot. A második fordulóban második helyezést értek el, majd mind a harmadik, mind a negyedik fordulót megnyerték (ezért fejenként két-két DJI Tello drón volt nyereményük), és végül összesítve is az első helyen végeztek, melyet fejenként egy DJI Spark drónnal díjaztak. (A zsűri, tekintettel a nem várt mértékben kiugró eredményre, az egyik drónt Samsung okosórára cserélte.)

Gratulálunk a csapatnak és a csapat mentorának: Sárospataki Barnabás biológia-kémia és magyar szakos tanárnak! Kívánunk további sikereket és hasonlóan innovatív és kreatív alkotómunkát a jövőben is!

További cikkeink a témában