Ugrás a tartalomhoz

Görzenál épül a Kőzúzó utcai sportpályán

A Kőzúzó utcai sportpályán a gördeszkások számára korábban épült pálya burkolata és eszközei elöregedtek, használatukat a felújításuk sem tenné biztonságossá. Erre való tekintettel az önkormányzat egy teljesen új pálya, úgynevezett skatepark építése mellett döntött. A Görzenál terve a Magyar Gördeszkások Egyesületének bevonásával készült, mert a városvezetés fontosnak tartotta, hogy az új parkban modern és a szakmai szempontoknak is megfelelő pálya épüljön az extrém sportokat kedvelő fiatalok számára.

A területen a jelenlegi burkolat és a sportelemek elbontása, illetve a hulladék elszállítása után kezdődnek a kivitelezési munkálatok. A kivitelező Pallér Kft. vasbeton- és acél szerkezetű elemekből – pl. sarok háromszögelem, sarok negyedcső, fordított V-korlát, íves padka, bukkanó – építi meg a pályát. A terület új burkolatot is kap, illetve új kerítés veszi majd körül. A Görzenál önkormányzati forrásból valósul meg, költsége 23,6 millió Ft+áfa.

Az április 2-án kezdődő munkálatok előreláthatólag május 31-ig tartanak. A kivitelezés ideje alatt a pálya nem használható, de egyéb korlátozás nem várható.

További cikkeink a témában