Ugrás a tartalomhoz

Gördülő kövek a Sörmajálison!

Az idei Sörmajális egyik remek koncertje lesz a Stoned zenekar fellépése 2018. április 28-án, szombaton. Az együttes 100% színtiszta Rolling Stones számokkal idézi meg a rockzene legszebb évtizedeit! Az együttes vezetőjével, Kőváry Péterrel beszélgettünk.

„Hazai” pályán úgy tudom, most először lép fel az emlékzenekarral…

Igen, bár a zenekar 15 éves lesz idén, és rengeteg helyen játszottunk már, itthon és külföldön egyaránt, nekem ez lesz a Stoned-dal az első szentendrei fellépésem. A korábbi zenekarommal, a Neoval játszottunk egy párszor Szentendrén, de az már vagy tíz éve volt.

 

Miért a Stones?

Édesapám jóvoltából kicsi gyermekkorom óta hallgatok Rolling Stonest, neki ők voltak a kedvenc zenekara, és ez átragadt rám is. A zenekarban mindenki elkötelezett rajongó, tribute zenekart csak így lehet hitelesen csinálni.

 

Pályája során milyen zenekarok vezettek a Stoned-ig?

A 90-es években kezdtem zenélni, kezdetben egy rockzenekarban játszottam (The Ragdoll), ami csak underground körökben aratott sikereket, soha nem lett igazán ismert széles körben. 2003-ban csatlakoztam a Neo együtteshez, melyben 12 évig játszottam. Akik szeretik az elektronikus popzenét, azoknak nem kell bemutatni a bandát. A 2000-es évek közepén, végén nagyon népszerű volt a zenekar, itthon és külföldön egyaránt. Emellett már a Neo-s időszakban is aktívan dj-ztem, és első ízben 2005-ben csatlakoztam a kizárólagosan Rolling Stones dalokat játszó emlékzenekarhoz, a Stoned-hoz, ahol 2010-ig voltam énekes. 2015-ben felhagytam a dj-zéssel, kiszálltam a Neoból, és megalapítottam a saját rockzenekaromat a Peter Kovary & The Royal Rebels-t. Utóbbi bandával bekerültünk a DAL 2016-os 30-as döntőjébe, az első albumunk pedig néhány napja Fonogram-díjat kapott, az év klasszikus pop/rock albuma kategóriában. A tavalyi év nyarán pedig  – 7 év kihagyás után – ismét csatlakoztam a Stoned-hoz énekesként. Jelenleg tehát két zenekarom van, a Stoned és a Rebels, és velük hosszú távra tervezek. Nagyon örültem neki, amikor a Stoned meghívást kapott Szentendrére, hiszen már lassan egy évtizede itt lakom a családommal, és remélem, hogy hamarosan a másik bandámmal is bemutatkozhatunk valamelyik rendezvényen.

 

Kikkel lép fel?

A Stoned zenekar tagjai rajtam kívül: Jókay Árpád – gitár, Both Róbert – gitár, Gyukity Péter – basszusgitár, Bacsa Gyula – zongora, Zsíros Csaba – dob.

 

Milyen lesz a repertoár a Sörmajálison?

A jelenlegi műsorunk szinte kivétel nélkül csak slágerekből áll. A Rolling Stones legismertebb dalait játszuk, a Sörmajálisra kilátogatóknak nem lesz oka panaszra, ha minket választanak. A “Satisfaction”-től, a “Honky Tonk Women”-en át a “Paint It Black”-ig a legnagyobb slágerek mind felcsendülnek majd a műsorban.

 

Szentendrei Sörmajális

  1. április 28.

20.00-21.00 Stoned

https://www.facebook.com/events/347866069057929/

 

Facebook: https://www.facebook.com/stonedhu

Instagram: https://www.instagram.com/stoned100rollingstones/

Webpage: http://www.stoned.hu

 

 

 

További cikkeink a témában