Ugrás a tartalomhoz

Forgalomkorlátozás a húsvéti időszakban

Az elmúlt hetekben a kijárási korlátozás ellenére autós turisták tömegei keresik fel hétvégenként a belvárost és a Duna-partot, ezért Fülöp Zsolt polgármester elrendelte Szentendre belvárosának részleges lezárását a húsvéti ünnepek idejére. Az intézkedés összhangban van azzal a kormányzati törekvéssel, amelynek célja megakadályozni Pest megye gócponttá válását, és illeszkedik abba sorba, amelyet több, a turisták által különösen kedvelt település hozott az elmúlt napokban. A belvárosi autósforgalom korlátozásától azt reméli a városvezetés, hogy csökkenni fog a városba látogatók mellett a szentendreiek száma a belvárosi köztereken, és a közkedvelt Duna-korzón és egyéb kirándulóhelyeken. A forgalomkorlátozás április 10-től 14-ig lesz érvényben. A döntés egyszerre szolgálja az itt élők és az ide érkezők védelmét.

  • A nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe.
  • A Belvárosban csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval, akik Szentendrén fizetik a gépjárműadót és a magánszemélyként tulajdonosai vagy fenntartói a gépkocsinak.
  • A Belvárosba a belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok vagy behajtási hozzájárulással rendelkezők hajthatnak be, illetve azok a szentendrei lakosok, akik olyan szolgáltatást vennének igénybe, amit más úton nem tudnak megközelíteni, pl. a háziorvosi ügyelet.
  • Lezárják a parkolókat, így nem lehet várakozni a Nagy Parkolóbban, a Rózsakert, a Teátrum és a Bolgár utcai parkolóban. A behajtásra jogosultak számára a parkolók használhatók.

A behajtási jogosultság ellenőrzéséhez a Hivatal átadja a jogosultak gépjárműveinek forgalmi rendszám adatait a Szentendrei Rendészeti Igazgatóságnak, amit kizárólag ezen ellenőrzés alkalmával használhatnak. A Belváros védett övezetébe történő behajtást az áteresztő pontokon a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság rendészei és a Szentendrei Polgárőrség polgárőrei ellenőrzik. Az ellenőrzés kiterjed a lakcímkártyákra, valamint a gépjárműadó Szentendrére történő befizetésére. Az ellenőrzés során a behajtás érdekében a gépjárművezető személyi igazolványa, lakcímkártyája, valamint a gépjármű forgalmi engedélyének bemutatása szükséges.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.