Ugrás a tartalomhoz

Folytatódik a felújítás: megújul a Kálvária út is

A Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán az elérhető legmagasabb, 30 millió forintos támogatást kapott Szentendre önkormányzata. A pályázati forrás felhasználásával a Kálvária út felújítása történik meg a Kálvária tértől a Hamvas Béla utcáig tartó szakaszon.

A nagy forgalmú Kálvária út a Püspökmajor-lakótelep és a László-telep fő közlekedési útvonala, amely összeköti a lakótelepet a 11-es főúttal. A két lakótelep lakosságszáma meghaladja az ötezret, emellett gimnázium, általános iskola, bölcsőde, három óvoda és a városi uszoda is itt helyezkedik el, ami további jelentős forgalmat generál a város más részein élők részéről is.

A több mint 30 éve történt utolsó felújítás óta a Kálvária út burkolata jelentősen elhasználódott, állandó kátyúsodás, felgyűrődés jelentkezik a nagy igénybevétel miatt, ezért az önkormányzat megkezdte a gyűjtőút felújítását. 2017-ben a Római sánc utcának a 11-es főúttól az Acél utcáig tartó, közel 130 méteres szakaszát újították fel, 2018-ban pedig az Acél utcától a Kálvária térig tartó szakaszon történt burkolatfelújítás önkormányzati forrásból. A két projekt összértéke 62 millió Ft volt.

A mostani pályázatnak köszönhetően folytatódik a felújítás: a III. ütemben a Kálvária tértől a Hamvas Béla utcáig tartó szakasz újul meg mintegy 400 méter hosszúságban. A beruházás becsült költsége 54 millió Ft.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.