Ugrás a tartalomhoz

Fesztivál környezettudatosan

A Szentendrei Sörfesztivál támogatója: az Indepack. Az immár hagyományos, Szentendrei Sörfesztivál május első hétvégéjén remek programokkal, kézműves sörökkel és sörkülönlegességekkel várja a fesztiválozókat. Újdonság, hogy ebben az évben a fesztivál logóját viszontláthatjuk a sörös standoknál a poharakon. A rendezvény újrahasznosítható anyagból készült poharait az Indepack Kft. vendéglátóipari csomagolóeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég biztosítja.

A Sörfesztivál támogatója, az Indepack 2009-ben kezdte meg működését. Idén éppen 10. éve van jelen ezen a piacon. Közel 10 000 kis- és középvállalat tartozik ügyfélkörébe a büféktől az éttermekig, emellett nagyobb rendezvények kiszolgálója is. A cég közel 2000 féle, részben saját gyártású, import és hazai terméket forgalmaz, melyeket a vevők akár saját céges logójukkal vagy egyedi grafikai kivitelezéssel is rendelhetnek. A cég bármely étel-ital csomagoláshoz, tálaláshoz, illetve rendezvényekhez szükséges eszközökre kínál megoldást. A termékpaletta nagyrészt elérhető környezetbarát alapanyagból is. Ezek között megtalálható a komposztálható, lebomló, a papír- és a mosogatható műanyag pohár is.

A Szentendrei Sörfesztivál kereskedői idén még eldobható műanyag poharakba töltik a frissítőket, de jó hír, hogy ezek újrahasznosítható anyagból készülnek, és a szervezők ügyelnek arra, hogy szelektíven gyűjtsék ezeket. A Szentendrei Kulturális Központ terve, hogy a jövőben az ökotudatosság jegyében repoharat, vagy más környezetbarát poharat rendeljenek a fesztiválra. A „Zöldfesztivál” rang elérésére, az együttműködéshez már elkezdődtek a tárgyalások az Indepack vezetőivel.

 

Az idei fesztivál programjai: https://szentendre.hu/szentendrei-sorfesztival/

Az Indepack honlapja: www.indepack.hu

További cikkeink a témában