Ugrás a tartalomhoz

Felhívás városi nagytakarításra

Idén egy hétvégén, december 8-án és 9-én szállítják el a háztartásoktól a kertekben felhalmozódott zöld hulladékot, díjmentesen. A fűnyesedéket, lombot, gallyat zsákolva és kötegelve, a szállítást megelőző napon, de legkésőbb a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé, a közlekedést nem akadályozva.

Felhívás városi nagytakarításra

Az ősz közeledtével a háztartások kertjeiben lehullanak a falevelek, beindulnak a kerti munkák. Szentendre Város Önkormányzata a városi zöldfelületek karbantartása érdekében őszi gyűjtési akciót hirdet. Az akcióprogram keretén belül a lakosságnak lehetősége nyílik arra, hogy a zöldfelületeket érintő munkákból felhalmozott faleveleket, ágakat és gallyakat, illetve fűnyesedéket díjmentesen elszállíttassa otthonából.

Kérjük, hogy a zsákba helyezett faleveleket és fűnyesedéket, illetve a legfeljebb 1 m hosszú darabokra aprított és két helyen összekötegelt gallyakat oly módon helyezzék el ingatlanjuk elé, hogy az a közlekedést ne akadályozza. A zsákokat és kötegeket a szállítást megelőző napon, de legkésőbb a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé. Az elszállítás az alábbi napokon az alábbi felosztásban történik:

Időpont: 2018. december 8.

  • Püspökmajor lakótelep és környéke (László telep – Kovács L. u. – Dunakanyar krt. – Vasúti Villasor által határolt terület)
  • Pannónia telep (Vasúti Villasor – Pannónia u. – Telep u. – Dera patak által határolt terület)
  • Belváros (Dunakanyar krt. – Duna által határolt terület)
  • Izbég (Kovács L.u. – Füzespark – Vasvári ltp. – Sztaravodai út – Dömörkapu által határolt terület)

 

Időpont: 2018. december 9.

  • Pismány (Sztaravodai út – Dunakanyar krt. – Cseresznyés út – Napos sétány által határolt terület)
  • Boldogtanya – Petyina – Tyúkosdűlő – Papsziget – Szarvashegy városrészek, valamint az Ady Endre út

 

Azokban az utcákban, melyek gyűjtőjárművel nem megközelíthetők, az ingatlanhoz legközelebb eső, a járat által megközelíthető útvonal mellől történik a szállítás. Megkérünk minden ügyfelet, hogy az előírások betartása mellett helyezze ki zsákjait. A gyűjtőjáratok útvonala GPS alapján és a gyűjtést követően is helyszín bejáráson ellenőrzésre kerül, így felhívjuk a figyelmet, hogy a járat elhaladását követően ne helyezzenek ki zsákokat.

Kérjük, az akcióval kapcsolatban felmerülő további kérdéseivel keresse ügyfélszolgálatunkat a 26/300-407-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen.

 

Együttműködő segítségüket megköszönve:

Szentendre Város Önkormányzata

További cikkeink a témában