Ugrás a tartalomhoz

Ezüstös idény

Augusztus második hetében rendezte meg a Magyar Röplabda Szövetség a korosztályos utánpótlás és felnőtt strandröplabda bajnokság döntőit a budakalászi Lupa tavon. Horváth Flóra és Törköly Kinga szentendrei strandröpisek két ezüstéremmel zárták az idei bajnokságot.

Horváth Flóra és Törköly Kinga már két korábbi országos bajnoki címmel a zsebében rutinos párosnak számított és reménykedett a triplázásban. Saját korosztályuktól kezdve felfelé minden kategóriában pályára álltak (U18, U20, U22, felnőtt). Egy hét alatt ez rengeteg meccset jelentett számukra extrém forró időjárási körülmények között. A női mezőnyből egyedülálló módon két korosztályban is döntőbe jutottak (U18 és U20), de sajnos mindkettőt elvesztették, így két ezüstéremmel zárták az idei bajnokságot. U22-ben az 5. helyet szerezték meg.  Komoly fegyvertény volt viszont, hogy 17 évesen az utánpótlás kategóriákban való indulás mellett felkerültek a felnőtt főtáblára is, mivel az országos ranglista 9. helyét foglalták el a döntők előtt. Azonban első – nyert – meccsük közben Flóra válla megsérült, ezért később a versenyt feladni kényszerültek.

A szentendrei lányok a budapesti Strandröplabdázásért SE versenyzői. Ősztől újra teremben és csapatban folytatják „itthon”, a Dunakanyar SE játékosaiként.

Gratulálunk!

Fotó: Beach Volleyball Hungary

További cikkeink a témában