Ugrás a tartalomhoz

HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Ez történt a héten

Minden hét végén egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

 

Kedvezmény szentendreieknek

Április  24-től, a lakcímkártya felmutatásával hétköznapokon 5-15 százalék kedvezményben részesülnek a szentendrei lakosok a Szentendrei Hétköznapok programban résztvevő intézményekben, vendéglátóhelyeken és boltokban.

Az akció a Szentendre és Kistérsége Ipartestület, a Szentendre és Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment, Szentendre Város Önkormányzata és a helyi vállalkozások, intézmények összefogásával jött létre. Az akcióban résztvevő vállalkozások listájáról itt tájékozódhatnak. A lista egyébként még bővülhet, várják további cégek csatlakozását a tdm@szentendre.hu címen.

További részletek ITT. 

Készpénzmentessé teszik az egyik jegy- és bérletautomatát a HÉV-megállóban

Májustól Szentendrén, a HÉV-állomáson is készpénzmentessé teszik az egyik jegy- és bérletautomatát. A BKK 315 automatájából harmincat tesz most készpénzmentessé, kizárólag olyan helyeken, ahol már működnek készpénzes automaták. A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók ugyanúgy igénybe veszik a bankkártyás automatákat is, mint a készpénzzel működőket, ezáltal nem alakulnak ki sorok a készpénzes automatáknál. A változásra egy matrica figyelmezteti majd a vásárlókat, illetve le lesz takarva a készülék készpénzt elfogadó nyílása. A készpénzmentességnek köszönhetően javul az automaták üzembiztonsága, a hálózat üzemeltetése még kiszámíthatóbb lesz, ezáltal az automaták élettartama is nőhet.

Húsz százalékkal nőnek a parkolási díjak

A képviselő-testület áprilisi ülésén döntött arról, hogy a helyi parkolási díjak húsz százalékkal megemelkednek június 1-től.

Változás a szemétszállítási díj számlázásában

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és befizetésével kapcsolatban 2023. július 1-je után fontos változás lép életbe. A 2023. július 1. napját követő szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani, így a szolgáltatás igénybe vevőit arra kérik, hogy a számlát a javukra fizessék ki, amire banki átutalás esetén és csekkbefizetésnél is érdemes figyelni.

Kátyúzás a Pomázi úton

Fokozottan figyeljenek egymásra a Pomázi úton közlekedők, mert a Városi Szolgáltató Zrt.   kátyúzási munkálatokat végez. A javítás ideje alatt csak lépésben lehet közlekedni, mert az útfelszín annyira széttöredezett, hogy van, ahol méterenként kell újra használhatóvá tenni az útburkolatot.

Online petíció a SPAR-ért

Szentendre Város Önkormányzata online petíciót indított, hogy a SPAR építésének engedélyeztetését meggyorsítsák. A petíció szövegében a képviselő-testület és a városvezetés egyhangúlag kéri a pláza-bizottságot, hogy mihamarabb pozitívan bírálja el a kérelmüket, és engedélyezzék a szentendrei SPAR felépítését. Arra kérik a városlakókat, hogy a petíció aláírásával segítsék a folyamatot.

Jótékonysági vásár a Refiben

Április 29-én jótékonysági vásárt rendeztek a Szentendrei Református Gimnáziumban, amelyet a Szentendrei Református Egyházközség szervezett. A bevétellel a Szentendrei Gondozási Központ hűtő-fűtő klímaberendezésének beszerzését támogatták. A Gondozási Központ konyhájában nyáron sokszor elviselhetetlenül meleg van, és az új berendezés sokat javítana az ott dolgozók munkakörülményein.

 …

Véget ért a diákhelytörténeti vetélkedő

A héten véget ért az idei diákhelytörténeti vetélkedő.  A 2022/23-as tanévben a szentendrei középiskolák – Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola, a Móricz Zsigmond Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Ferences Gimnázium és a Református Gimnázium – ötfős csapatai mérhették össze tudásukat és ügyességüket a legkülönbözőbb témákban.

A vetélkedő első fordulójának középpontjában Szentendre nemzetiségei és gasztronómiai kultúrája, a másodikban a SzeBeton Zrt. 100 éve, a harmadikban pedig Petőfi Sándor állt. Eredményhirdetés: május 11-én 14 órakor lesz a Városháza Dísztermében.

Mozgás hete a kisóvodásoknak

2023. április 17-21. között rendezték meg a Vasvári Pál úti tagóvodában a mozgás hetét. A kicsik körében óriási sikert arató rendezvényen a gyerekek a zenés közös bemelegítés után különböző sportokkal ismerkedhettek meg, és próbálhatták ki azokat. Az óvodapedagógusok által összeállított sor- és egyéni versenyeken mérték össze erejüket, és ügyességüket.

 

Kiemelt kép: freepik.com

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Száz ötletük volt a fiataloknak című bejegyzéshez

Száz ötletük volt a fiataloknak

Az Ifjúsági Részvételi Költségvetés lehetőséget ad arra, hogy a szentendrei diákok ötmillió forint sorsáról döntsenek  valamilyen közösségi beruházás megvalósításával.