Ugrás a tartalomhoz

Heti hírösszefoglaló

Ez történt 2022. negyvenegyedik hetén

Hétvégente egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

 

Pénteki megmozdulások a pedagógusokért

Országszerte folytatódnak a megmozdulások október 14-én a tanárokért, az oktatás jövőjéért. Szentendrén a Móricz Gimnázium, a Barcsay Jenő és az Izbégi Általános Iskola tanárai, diákjai és számtalan sok szülő vett részt a reggeli demonstrációkon. „A Barcsay és Móricz gimi előlánca összeért!” – írták a Barcsay iskola Facebook oldalán.

Élőlánc a Móricz gimnázium és a Barcsay általános iskola között I Forrás: szentendre.hu

Kiállunk a tanárainkért! Szentendrén/Izbégen is – szólt az izbégi eseményre invitáló meghívás, amit az egyik szülő kezdeményezett. Sokan fogadták el a meghívást, és az Izbégi Általános iskola udvarán a megmozdulások jelképét formázó alakzatban állva adtak hangot véleményüknek.

 

December 18-ig biztosan nyitva marad az uszoda

Erről október 12-én döntött a képviselő-testület. Fülöp Zsolt kiemelte az uszoda további működtetését az is nagymértékben segíti, hogy az uszodát használó sportegyesületek és a bérlők is plusz terheket vállaltak, és egyben arra kérte a szentendreieket, hogy napijegy vásárlásával segítsék a közös teherviselést, továbbá köszönetet mondott a V8 vezetőjének, hogy hatalmas munkával már mostanáig is jelentősen csökkentette az intézmény költségeit.

 

Elkezdődött a Bolgár utcai parkolót és a Bükkös patak kis hídját összekötő járda építése

Október első hetében elkezdődött a járdaépítés a Duna korzón a Bolgár utcai parkoló és a Bükkös-patak közötti szakaszon. A járda kivitelezését a Városrészi Költségvetés 2021 programjában szavazták meg a szentendreiek.

November elejére elkészülhet a járda I Forrás: szentendre.hu

A Park-tér Bt. kivitelezésében készülő munka – az időjárás függvényében – várhatóan egy hónapot fog igénybe venni.

 

Október 13-án újra kinyitott az Interspar

Felújítva nyitott újra a szentendrei Interspar hipermarket, amely nemcsak a város, hanem a régió vásárlóit is kiszolgálja; a beruházásra 920 millió forintot költött a vállalat – adta hírül a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön sajtóközleményében.

Az átalakítás során figyelembe vették a változó vásárlói elvárásokat és a környezeti fenntarthatósági követelményeket. Energiatakarékos gépészeti megoldásokat alkalmaztak, az eladótér új berendezéseket kapott, és a hagyományos mellett önkiszolgáló kasszák is segítik a gyorsabb bevásárlást.


A vevőket 269 külső parkolóhely várja, az elektromos autótöltési lehetőséget pedig hat csatlakozási ponton vehetik igénybe az áruház látogatói. További részletekről itt írtunk.

 

Halálra gázolt egy férfit a H5-ös HÉV Budakalászon kedd délután

Szabóné Berki Biankának, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a férfit egy Budapest felől Szentendre felé közlekedő szerelvény gázolta el negyed négy után.

 

Kiemelt kép: pixabay.com

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Érvényesek az okmányai? című bejegyzéshez

Érvényesek az okmányai?

A 2024. évi választások miatt kiemelt jelentőségű, hogy a választópolgárok okmányain érvényes adatok szerepeljenek